Conducerea companiei din domeniul turismului balnear Turism Felix Baile Felix (TUFE) va incepe demersurile necesare pentru promovarea actiunilor companiei la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat.
Actiunile Turism Felix au fost admise la a doua categorie a BVB in martie 2007, dupa ce anterior acestea se tranzactionasera pe piata Rasdaq la categoria de baza.
"Vizibilitatea crescuta a societatii noastre in randul investitorilor, precum si capacitatea ei de a implementa strategiile asumate prin prospectul de emisiune si planul de afaceri, argumenteaza necesitatea incadrarii sale alaturi de principalele companii romanesti cotate la prima categorie a BVB", a subliniat directorul general al Turism Felix, Florin Serac.
Potrivit directorului general, aceasta decizie marcheaza incadrarea societatii in conditiile impuse de reglementarile Bursei, respectiv: un nivel al capitalurilor proprii de peste opt milioane euro in ultimul exercitiu financiar, atingerea unei cote corespunzatoare de lichiditate a actiunilor, actionariat format din cel putin 2.000 de persoane, realizarea unui plan de afaceri pentru urmatorii doi ani. In baza planului de dezvoltare pentru perioada 2007-2009, Turism Felix isi propune sa investeasca in aceasta perioada 105 milioane lei. Principalele obiective pentru anii 2008 si 2009 sunt finalizarea lucrarilor la strandul "Apollo" si modernizarea strandului "Felix", proiectarea si amenajarea unei noi baze de agrement, modernizarea si redarea in circuitul turistic a hotelului "Lotus", la nivelul de 3 stele, a policlinicii si a bazei de tratament adiacente. Un alt obiectiv important este construirea unui hotel de 5 stele, cu baza de tratament, de wellness si centru de conferinte. Pentru perioada 2007-2009, compania estimeaza o crestere a venitului mediu pe zi-turist, urmare a maririi ponderii turismului de 3-4 stele. Pentru 2008, rezultatul brut preconizat de societate este de 8,7 milioane lei, iar pentru 2009, de 10 milioane lei.