Cel mai varstnic pacient supus unui transplant de ficat are 64 de ani si a fost operat marti noaptea de o echipa medicala coordonata de prof. dr Irinel Popescu, seful Clinicii de chirurgie si transplant hepatic a Institutului Fundeni. Barbatul sufere
Cel mai varstnic pacient supus unui transplant de ficat are 64 de ani si a fost operat marti noaptea de o echipa medicala coordonata de prof. dr Irinel Popescu, seful Clinicii de chirurgie si transplant hepatic a Institutului Fundeni. Barbatul suferea de hepatita C si cancer la ficat, dupa interventie starea acestuia fiind buna, a declarat pentru Mediafax prof. Irinel Popescu. Chirurgii din Clinica de urologie si transplant renal Fundeni au realizat si ei doua transplanturi de rinichi. Organele au fost prelevate de la un donator aflat in moarte cerebrala, internat in Spitalul Bagdasar-Arseni in urma unui accident rutier. Pacientii supusi transplanturilor de rinichi sunt un tanar de 25 de ani, din Giurgiu, aflat pe dializa de patru ani, si de un altul de 36 de ani, care era supus aceluiasi tratament de aproape zece ani.
In Romania, 80 la suta dintre donatorii cadavru sunt victime ale accidentelor rutiere. In statele UE, majoritatea donatorilor-cadavru sunt cei care au suferit accidente vasculare cerebrale. In 2007 au fost realizate peste 30 de transplanturi de organe de la donator cadavru, ceea ce a depasit estimarile Comisiei Nationale de Transplant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.