Zona depresionara, responsabila de patrunderea de aer rece, de precipitatiile si intensificarile de vant din ultimele zile, ramane centrata in jumatatea nordica a Rusiei, indepartandu-se de Romania; o alta formatiune ce a inceput sa se genereze i
Zona depresionara, responsabila de patrunderea de aer rece, de precipitatiile si intensificarile de vant din ultimele zile, ramane centrata in jumatatea nordica a Rusiei, indepartandu-se de Romania; o alta formatiune ce a inceput sa se genereze in zona Insulelor Sardinia si Corsica va aduce un aer mai cald si nebulozitate, din aceasta noapte, incepand din sud-vestul Romaniei si o a treia, de provenienta nord-atlantica, va ajunge in nord-vestul tarii noastre, incepand din a doua parte a zilei de vineri. Precipitatiile vor fi putine dar aspectul vremii va fi destul de urat. Si cum "in orice rau este si un bine", in astfel de conditii regimul termic, mai ales cel nocturn, se va ameliora simtitor. (meteorolog Romica Jurca)   BUCURESTI Azi (joi): Vremea va fi predominat frumoasa. Cerul, variabil ziua, se va innora treptat noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maine (vineri): Cerul va fi mai mult noros si trecator va ploua. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 7°C, iar minima: 0°C. Poimaine (sambata): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla moderat. Maxima: 8°C, iar minima: - 3°C.   La munte  Azi (joi): Vremea va fi predominat frumosa. Cerul va fi variabil, dar se va innora noaptea in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si sudul Muntilor Apuseni, unde izolat va ninge. Maine (vineri): Cerul va fi noros si temporar vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, in cea mai mare parte a zonei montane. Poimaine (sambata): Cerul va fi temporar noros. Va ninge local in Carpatii Orientali si Muntii Apuseni, iar vantul va prezenta unele intensificari.   Drumetii - Stana de Vale - Cantonul Ciripa   Durata: 2 h Lungime: 6 km Observatii: Drum usor, practicabil tot timpul anului.   Traseul pleaca din fata Hotelului Iadolina spre Izvorul Minunilor. Dupa 1/2 km soseaua asfaltata se termina, iar marcajul nostru incepe urcusul pe o poteca lata de pe versantul drept al vaii. Ajungem la un izvor, iar poteca continua urcusul pe deasupra lui pana ce ajunge la o creasta cu poieni frumoase. Ajungem in Aria Vulturilor, de unde coboram pana la firul paraului Aria. Dupa traversarea paraului incepem urcusul, pana in Poiana Munceilor, de unde se mai parcurge 1/2 de ora.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.