Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" are cea mai mare si mai moderna Unitate de primiri urgente din tara. "Practic ne mutam de la parter, unde aveam 100 mp, la 1.200 mp dispusi pe doua etaje", spune coordonatorul unitatii,
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" are cea mai mare si mai moderna Unitate de primiri urgente din tara. "Practic ne mutam de la parter, unde aveam 100 mp, la 1.200 mp dispusi pe doua etaje", spune coordonatorul unitatii, dr Denis Stanescu, medic primar, specialist in medicina de urgenta. Cei opt medici angajati, medicii rezidenti, cele 17 asistente medicale vor asigura servicii de urgenta in medie, zilnic, pentru 250-300 de copii din toata tara.  Lucrarile de constructie au fost fi­nantate din donatiile Fundatiei Smur­fit, iar dotarea cu aparatura de catre Ministerul Sanatatii Publice printr-un program al Bancii Mondi­a­le. La ora actuala, unitatea dispu­ne de apa­ratura medicala de ultima ge­­ne­ra­tie, aparatura radio­lo­gie, mo­ni­­toa­re, analizoare, ceea ce permite diagnosticul si tratamentul rapid si co­­rect, in cazuri dintre cele mai difici­le. Costurile totale de finalizare a aces­tui proiect sunt de aproximativ pa­tru milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.