Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca un vot al formatiunii pentru numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu ca sef al SIE depinde de adoptarea pachetului legilor sigurantei nationale, a carui dezbatere a fost abandonata din cauza disputelor
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca un vot al formatiunii pentru numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu ca sef al SIE depinde de adoptarea pachetului legilor sigurantei nationale, a carui dezbatere a fost abandonata din cauza disputelor politice. „Preocuparea noastra e pentru reluarea dezbaterii legilor sigurantei si mi se pare nefiresc sa votam in Parlament un sef al unui serviciu important in absenta unui cadru legislativ care sa reglementeze acest subiect. Un vot al PSD va depinde si de adoptarea pachetului de legi privind siguranta nationala“, a declarat Geoana, citat de NewsIn.

El a mai spus ca, deocamdata, atitudinea PSD in legatura cu acest subiect este „destul de prudenta fata de aceasta nominalizare“ si a cerut deblocarea legilor respective, care nu au mai fost dezbatute din cauza „vietii politice tumultuoase“.

Presedintele Basescu a trimis luni conducerii Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai-Razvan Ungureanu in functia de director SIE, invocand articolul 65, lit.h) din Constitutie, astfel ca propunerea ar urma sa fie validata prin votul majoritatii parlamentarilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.