Aproximativ 40 de cladiri publice vor fi consolidate pana la sfarsitul anului viitor, in cadrul unui proiect derulat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) si cofinantat de Banca Mondiala, a declarat ministrul Laszlo Bor
Aproximativ 40 de cladiri publice vor fi consolidate pana la sfarsitul anului viitor, in cadrul unui proiect derulat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) si cofinantat de Banca Mondiala, a declarat ministrul Laszlo Borbely. Proiectul vizeaza consolidarea, in intervalul 2005-2009, a 84 de cladiri publice de importanta vitala in cazul producerii unui cutremur.
Ieri au fost finalizate lucrarile la Corpul C al Academiei de Studii Economice, reprezentand a doua investitie finalizata in cadrul proiectului, dupa cea de la un spital din Iasi costul lucrarilor de consolidare ridicandu-se la 4,35 milioane lei (1,2 milioane euro). Proiectul beneficiaza de o finantare de 73,75 milioane de dolari, din care 56,9 milioane de dolari reprezinta un credit extern de la Banca Mondiala, iar 16,8 milioane de dolari din surse bugetare. La aceste fonduri se adauga aproximativ 60 de milioane de dolari, reprezentand investitii complementare, finantate din sursele beneficiarilor, pentru a asigura functionalitatea integrala a cladirilor dupa finalizarea lucrarilor de consolidare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.