Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila (OJPC) au descoperit in mai multe magazine alimentare produse de post expirate, pe care le-au retras de la comercializare. Dintre cele 259 kg de produse, soia cuburi si felii, snit
Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila (OJPC) au descoperit in mai multe magazine alimentare produse de post expirate, pe care le-au retras de la comercializare. Dintre cele 259 kg de produse, soia cuburi si felii, snitel cu proteine texturate de soia vrac, lapte soia cu aroma de vanilie, smantana din soia, napolitane de post, biscuiti, pate vegetal, pe care le-au controlat inspectorii, 145 kg au fost gasite cu probleme. Potrivit inspectorului sef al OJPC Braila, Florin Ionascu, printre neregulile cel mai des intalnite se afla cele legate de depasirea valabilitatii sau termenul de garantie neinscriptionat pe etichete. S-au mai depistat probleme legate de lipsa traducerii in limba romana a instructiunilor de utilizare si a conditiilor de pastrare a unor produse, etichetarea incompleta sau preturi neafisate la raft. Inspectorii OJPC au amendat contraventional noua agenti economici care incalcau legea, sanctiunile acordate ridicandu-se la 30.000 lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.