Filmul 'The Philadelphia Story>>, realizat in 1940, aduce laolalta nume sonore ale cinematografului. Cary Grant, Katherine Hepburn si James Stewart. Bazat pe o piesa omonima scrisa de Philip Barry si jucata pe Broadway, filmul spune povestea unei vi
Filmul 'The Philadelphia Story>>, realizat in 1940, aduce laolalta nume sonore ale cinematografului. Cary Grant, Katherine Hepburn si James Stewart. Bazat pe o piesa omonima scrisa de Philip Barry si jucata pe Broadway, filmul spune povestea unei viitoare mirese ale carei planuri se complica din cauza fostului sot si a unui fermecator jurnalist. 'Poveste din Philadelphia>> poate fi notat, astazi, pe www.gardianul.ro, pentru a-l clasa, astfel, in topul 50 al celor mai bune filme din toate timpurile.

Productia este considerata cel mai bun exemplu de comedie „de recasatorie“, un gen popular in anii '30, '40, in care un cuplu divorteaza, fiecare flirteaza cu altcineva, apoi se recasatoresc. Filmul a avut un mare succes comercial, iar pentru Hepburn a fost primul mare triumf, dupa cateva esecuri, inclusiv clasicul „Bringing up baby“. Producatorul „Povestii din Philadelphia“ a fost nimeni altul decat Howard Hughes, care a cumparat drepturile pentru film ca un cadou pentru Hepburn. Cand Metro Goldwyn Mayer a decis sa faca un film din aceasta piesa, actrita a stipulat in contractul s au ca filmul sa se faca doar daca ea isi va putea relua rolul de pe scena. Initial, Hepburn i-a vrut alaturi pe Clark Gable si Spencer Tracy, insa acestia nu au fost disponibili. In 1956, s-a realizat un remake, de data aceasta sub forma de musical, „High Society“, cu Bing Crosby, Grace Kelly si Frank Sinatra.

Doua premii ale Academiei, pentru Cel mai bun actor si Cel mai bun scenariu
Tracy Lord (Hepburn) este o doamna din inalta clasa a societatii din Philadelphia, care a divortat de C.K. Dexter Haven (Cary Grant) si se pregateste sa se casatoreasca cu proaspat imbogatitul George Kittredge (John Howard).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.