Dezvoltatorul imobiliar Meinl European Land a inregistrat de la inceputul anului o crestere cu peste 6% a veniturilor din chirii in Romania, compania detinand pe piata locala complexul Militari Shopping Center.
In perioada ianuarie-septembrie a
Dezvoltatorul imobiliar Meinl European Land a inregistrat de la inceputul anului o crestere cu peste 6% a veniturilor din chirii in Romania, compania detinand pe piata locala complexul Militari Shopping Center.
In perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, compania a raportat venituri de 900.000 de euro din inchirierea centrului comercial Militari.
Meinl European Land activeaza pe piata Europei Centrale si de Est, unde a inregistrat in primele noua luni o crestere de 3,9% a veniturilor din chirii, la 90 de milioane de euro, potrivit raportului trimestrial.
Pentru calculul ratei de crestere a fost luata in considerare evolutia veniturilor doar la activele pe care compania le avea in portofoliu si in perioada similara a anului trecut. In acest caz, cele mai mare avansuri, de peste 6%, au fost inregistrate in Romania, Polonia si Slovacia.
Incluzand in calcul si spatiile noi, care au fost finalizate si inchiriate in acest an, cresterea veniturilor din chirii este de 23% la nivelul regiunii.
Meinl European Land are in curs de realizare 160 de proiecte imobiliare, cu o valoare estimata de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield la 1,8 miliarde de euro. In primele noua luni ale anului, portofoliul companiei a crescut cu 585 milioane de euro, ceea ce reprezinta un avans de 47% fata de intervalul similar al anului trecut.
In Romania, Meinl European Land avea, la sfarsitul primului semestru, sase proiecte in faza finala de analiza, valoarea investitiilor fiind estimata la 627 milioane de euro. In cazul derularii acestor proiecte, investitiile Meinl in Romania s-ar putea ridica la circa 750 de milioane de euro pana in 2010.
Meinl European Land a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a preluat pentru 20 de milioane de euro proiectul imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD, cu o suprafata de 9.000 de metri patrati. De asemenea, dezvoltatorul a anuntat in luna iulie a acestui an ca va investi circa 130 milioane de euro intr-un centru comercial din Constanta si alte 70 milioane euro pentru un proiect similar la Arad.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.