Titularii a 31 din totalul de 35 de locuri cat are Romania in Parlamentul European nu mai au emotii. Celelalte patru locuri vor fi atribuite dupa redistribuirea voturilor de la partidele care nu au reusit sa treaca pragul electoral. Dupa redistribui
Titularii a 31 din totalul de 35 de locuri cat are Romania in Parlamentul European nu mai au emotii. Celelalte patru locuri vor fi atribuite dupa redistribuirea voturilor de la partidele care nu au reusit sa treaca pragul electoral. Dupa redistribuire, PD ar putea avea 13 europarlamentari, PSD-10, PNL- 6, PLD- 3 si UDMR-2, la care se adauga independentul Laszlo Tokes. Doar zece dintre fostii reprezentanti ai Romaniei in Legislativul european si-au pastrat locurile. Restul sunt fete noi. Rezultatele arata ca cel mai mult a avut de castigat grupul popularilor europeni, care avea anterior noua parlamentari romani. Inainte de alegeri, cei mai multi romani -12, se aflau in grupul socialistilor europeni. Acum vor fi maximum zece. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, liderul listei social-democratilor pentru PE, a declarat pentru „Gardianul“ ca scorul obtinut la euroscrutin este unul „onorabil“, constituind o buna baza de crestere pentru formatiunea sa in vederea alegerilor locale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.