Concursul "Masina anului" se afla pe ultima suta de metri. Cei 18 membri ai juriului vor vota pentru a desemna castigatoarea din randul celor opt finaliste: Fiat Bravo, Fiat 500, Ford Mondeo, Hyundai i30, Kia Cee'd, Mazda 2, Nissan Qashqai si Peugeot
Concursul "Masina anului" se afla pe ultima suta de metri. Cei 18 membri ai juriului vor vota pentru a desemna castigatoarea din randul celor opt finaliste: Fiat Bravo, Fiat 500, Ford Mondeo, Hyundai i30, Kia Cee'd, Mazda 2, Nissan Qashqai si Peugeot 308. La fel ca la Etapa I a concursului, jurnalistii si editorii auto din Romania vor avea la dispozitie pentru vot doar 25 de puncte, care pot fi acordate la minimum 5 modele, fara ca punctajul maxim acordat unuia sa depaseasca 10 puncte. Rezultatele finale si grila de vot a juriului vor fi afisate maine la ora 12:31, pe site-ul concursului.
Pentru concursul "Masina Anului ", Editia 2008, organizat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR) in perioada 25 septembrie - 29 noiembrie 2007, au fost selectate 31 de masini eligibile care concureaza pe 26 de pozitii. Alegerea s-a facut tinand cont exclusiv de modelele noi care vor fi in curand disponibile pe piata din tara noastra.
Concursul "Masina anului" se desfasoara si la nivel european si desemneaza cea mai importanta aparitie auto din ultimele 12 luni. De data aceasta, juriul este format din 58 de jurnalisti de specialitate care provin din 22 de tari. La ultima editie, castigator a iesit "micutul" Fiat 500. Relansat la 4 iulie, la exact 50 de ani de la prima sa aparitie, Cinquecento a obtinut 385 de puncte, surclasandu-le pe celelalte finaliste. Urmatoarele locuri au fost ocupate de Mazda 2 (325 de puncte) si de Ford Mondeo (202), Kia Cee'd (166), Nissan Qashqai (147), Mercedes Clasa C (128) si Peugeot 308 (97).
Clasamentul facut de "europeni" este extrem de asemanator cu al nostru. Diferenta consta in preferinta romanilor pentru Fiat Bravo, fata de Mercedes Clasa C.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.