Inventatorii japonezi au dezvoltat un robot care isi poate ajuta "stapanul" sa se scoale in picioare dimineata sau care poate aduce micul dejun la pat. Inventatorii sustin ca robotul, de un metru si jumatate inaltime, dotat cu maini si degete d

Inventatorii japonezi au dezvoltat un robot care isi poate ajuta "stapanul" sa se scoale in picioare dimineata sau care poate aduce micul dejun la pat. Inventatorii sustin ca robotul, de un metru si jumatate inaltime, dotat cu maini si degete de textura moale, este foarte asemanator oamenilor. Robotul ­ denumit Twendy si creat in special pentru persoanele in varsta ­ are suficienta forta pentru a-si sustine stapanul atunci cand acesta se scoala din pat si poate executa miscari suple ca reactie la atingerea umana.
Printre abilitatile sale se numara: ridicarea unei felii de paine fara a o sfarama, servirea micului dejun si chiar efectuarea treburilor casnice. "In societatea noastra in care oamenii traiesc pana la varste inaintate, este nevoie atat de forta, cat si de delicatete. Twendy-One este primul robot care poate intruni aceste conditii", a declarat Shigeki Sugano, profesor de inginerie mecanica la Universitatea Waseda din Tokio.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.