Compania imobiliara CTP Invest, cu un capital olandez, are in vedere dezvoltarea, in urmatorii cinci ani, de parcuri industriale in Romania, care vor totaliza un milion de metri patrati, primele proiecte urmand sa fie finalizate in 2008 -2009, inform
Compania imobiliara CTP Invest, cu un capital olandez, are in vedere dezvoltarea, in urmatorii cinci ani, de parcuri industriale in Romania, care vor totaliza un milion de metri patrati, primele proiecte urmand sa fie finalizate in 2008 -2009, informeaza Mediafax. "Speram sa dezvoltam in Romania intr-un interval de cinci ani proiecte de spatii industriale care vor totaliza un milion de metri patrati. Am achizitionat deja 60 de hectare de teren pentru constructia primelor trei proiecte", a declarat ieri Laurentiu Catalin Hanu, manager de dezvoltare in cadrul CTP Invest.
Primele proiecte ale companiei pe piata romaneasca vor fi dezvoltate la Bors, judetul Bihor, la Pitesti si in judetul Cluj.
La Bors, CTP Invest are un teren de sapte hectare, care a fost concesionat de la autoritatile locale, unde va construi patru cladiri cu o suprafata totala de circa 34.000 metri patrati, investitia ridicandu-se la 19,5 mil. euro.
Acest proiect va fi finalizat la sfarsitul lui 2008, compania negociind deja inchirierea spatiului cu mai multi producatori si firme de logistica. CTP Invest a cumparat la Pitesti un teren de peste 242.000 metri patrati, unde va dezvolta un proiect de 107.000 metri patrati, investitia fiind estimata la peste 18 mil. euro. Prima faza a proiectului va cuprinde 31.000 de metri patrati. Cea mai mare dintre cele trei investitii va fi realizata la Cluj, unde compania va investi 50 mil. euro.
Compania a investit pana in prezent 4,5 mil. euro pentru achizitia de terenuri in Romania, alte orase vizate fiind Craiova, Constanta si Iasi. In urmatorii doi ani, CTP Invest a anuntat ca va investi pe piata romaneasca 100 mil. euro, in dezvoltarea a peste 82.000 metri patrati.
Compania, cu sediul central in Cehia, este inregistrata in Olanda si este detinuta de doi oameni de afaceri olandezi, Remon Vos si Eddy Maas. Dezvoltatorul are un portofoliu de peste 1,2 mil. de metri patrati de proprietati costruite si 6,5 mil. de metri patrati de terenuri. Investitiile totale realizate de companie in zona Europei Centrale depasesc 1 mld. de euro, CTP Invest avand o cota de piata de peste 80% din totalul dezvoltarilor industriale din Cehia. Pentru finantarea proiectelor, compania utilizeaza fonduri obtinute din inchirierea parcurilor deja finalizate si capital de la cei doi actionari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.