Trei firme din grupul Romaqua isi unesc afacerile. Detinuta in proportie de peste 40% de omul de afaceri Octavian Cretu, Romaqua Holdings din Bucuresti va fuziona prin absorbtie cu producatorii de ape minerale si bauturi racoritoare Romaqua Group Bor
Trei firme din grupul Romaqua isi unesc afacerile. Detinuta in proportie de peste 40% de omul de afaceri Octavian Cretu, Romaqua Holdings din Bucuresti va fuziona prin absorbtie cu producatorii de ape minerale si bauturi racoritoare Romaqua Group Borsec (judetul Harghita) si Romaqua Stanceni (judetul Mures). Cifra de afaceri cumulata a celor trei firme este estimata pentru acest an la peste 130 de milioane de euro. "Am demarat procedurile pentru aceasta fuziune din mai multe motive, finantarile greoaie pentru dezvoltarea unei companii, constituirea garantiilor fata de banci, inexistenta legii holdingului, precum si faptul ca o singura firma, bine consolidata, raspunde mult mai bine obiectivului nostru strategic - dezvoltarea continua", a declarat Radu Lazaroiu, directorul general Romaqua Group, citat de Mediafax.
Specializata in importul si distributia produselor chimice si farmaceutice, Romaqua Holdings a inregistrat anul trecut afaceri de 14,7 milioane de lei (4,2 milioane de euro) si un profit net de peste un milion de lei. Firma, controlata de Octavian Cretu, detine si o unitate de ambalare a cafelei cu o capacitate de prelucrare de 3.000 de tone pe an.Fabrica de 35 - 37 milioane euroProducatorul de ape minerale si bauturi racoritoare Romaqua Group, care detine fabrici de productie si imbuteliere la Borsec si Busteni (cu o capacitate totala de 610 milioane de litri pe an), intra si pe piata berii. Compania are in constructie la Sebes o noua unitate. Fabrica, care va necesita investitii de 35 - 37 milioane de euro, va avea o capacitate de o suta de milioane de litri pe an. Inaugurarea este asteptata in martie 2008. Firma, care a raportat in 2006 o cifra de afaceri de 238,7 milioane de lei (67,7 milioane de euro) si un profit net de 17,2 milioane de lei (4,9 milioane de euro), se asteapta in acest an la un business de 100 milioane de euro. Actionarul principal al Romaqua Group este Romaqua Holdings, cu 96,84% din titluri.
Romaqua Stanceni, care detine o fabrica cu o capacitate de imbuteliere de 100 de milioane de litri pe an, a vazut anul trecut afaceri de 3,2 milioane de lei (900.000 euro) si un profit de peste 260.000 lei. Romaqua Stanceni este controlata in proportie de 100% de Romaqua Group.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.