Fostul presedinte fran­cez Jacques Chirac, pus sub acuzatie in dosarul unor angajari fictive in vremea in care era primar al Parisului, este acum jucat pe degete tocmai de cei pe care i-a "miluit" atunci cu slujbe bune, pe bani publici.
Fostul presedinte fran­cez Jacques Chirac, pus sub acuzatie in dosarul unor angajari fictive in vremea in care era primar al Parisului, este acum jucat pe degete tocmai de cei pe care i-a "miluit" atunci cu slujbe bune, pe bani publici. Potri­vit publicatiei Le Nouvel Observateur, care s-a inspirat din barfele din Le Canard Enchaine, Chirac este santajat de patru fosti directori din cabinetul sau de primar, din perioada 1977-1995. Ei il ameninta ca vor scoate la iveala si alte afaceri "necurate" ale fostului edil-sef al capitalei franceze, daca "nu isi va asuma responsabilitatea faptelor sale" si daca nu va coopera cu ju­de­ca­torul care instrumenteaza dosarul an­ga­ja­rilor fictive, in care ei sunt deja inculpati. Intre cei patru se numara si fostul om de incredere al lui Chirac, Bernard Bled. Ei se tem ca Chirac va trage spuza pe turta sa, "abandonandu-i" acum in fata judecatorului. Miercurea trecuta Chirac a fost audiat pentru a doua oara de la ridicarea imunitatii sale juridice din timpul mandatului prezidential. Judecatorii l-au pus si pe el sub acuzatie, alaturi de 20 de fosti colaboratori ai sai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.