Subsidiara romaneasca a companiei farmaceutice A&D Pharmaa raportat pentru  primele noua luni afaceri consolidate neauditate in valoare de 301,8 milioane euro, in crestere cu 32% fata de perioada similara din 2006, informeaza un comunicat al
Subsidiara romaneasca a companiei farmaceutice A&D Pharmaa raportat pentru primele noua luni afaceri consolidate neauditate in valoare de 301,8 milioane euro, in crestere cu 32% fata de perioada similara din 2006, informeaza un comunicat al companiei.
A&D Pharma are in Romania o divizie de distributie si servicii de marketing, Mediplus, si lantul de farmacii Sensiblu.
In aceasta perioada, divizia de distributie a inregistat o crestere a cifrei de afaceri neconsolidate de 30%, la 256,7 milioane euro, de la 197,7 milioane euro in primele noua luni din anul trecut.
Lantul de farmacii Sensiblu a raportat in intervalul ianuarie-septembrie un avans de 39% al cifrei de afaceri neconsolidate, la 87,4 milioane euro, comparativ cu valoarea de 63 milioane euro din intervalul similar din 2006.
"Cifra de afaceri atat a Mediplus cat si a Sensiblu a continuat sa creasca in ritm sustinut, ambele divizii raportand rezultate solide. Performantele financiare inregistrate in aceasta perioada demonstreaza inca o data cresterea sanatoasa a afacerii noastre, intrucat continuam sa crestem intr-un ritm mai rapid decat acela al pietei farmaceutice. Anticipam ca aceasta tendinta sa continue, fiind sustinuta de expertiza noastra si cunoasterea pietei pentru a ne extinde in noi teritorii", a declarat Dragos Dinu, CEO A&D Pharma.Distributia a atins o cota de piata de 16,5%Potrivit companiei, care citeaza datele firmei de cercetare a pietei Cegedim, Mediplus si-a majorat cota de piata pe segmentul distributiei de medicamente catre farmacii, atingand 21% in medie pentru perioada de 12 luni incheiata in septembrie 2007, comparativ cu 20% in anul anterior.
Incluzand si vanzarile catre spitale, cota de piata a Mediplus in totalul pietei de distributie farmaceutice a crescut la o medie de 18% in cele 12 luni incheiate in septembrie anul acesta, comparativ cu 16,5% in aceeasi perioada din 2006.
Cresterea cotei de piata este explicata prin imbunatatirea activitatii de vanzari si marketing, a infrastructurii si extinderii liniilor de produse. Mediplus opereaza un sistem logistic la nivel national care cuprinde 12 depozite si distribuie un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse catre mai mult de 3.500 de farmacii.Reteaua Sensiblu a ajuns la 219 unitatiDivizia de retail si-a consolidat pozitia de piata in cel de-al treilea trimestru, prin cresterea retelei cu inca sase noi unitati Sensiblu, la un total de 219 farmacii.
Planurile companiei prevad marirea retelei de farmacii Sensiblu cu un ritm de 8-12% anual si extinderea pe cinci piete din regiune, in urmatorii cinci ani.
Potrivit directorului A&D Pharma, in 2007 compania a relocat aproximativ 20 de farmacii si a inchis doua care functionau in mall-uri deoarece aduceau profit. "Farmaciile pe care le-am inchis nu au putut fi relocate deoarece nu aveau licenta", a explicat Dinu.
Directorul A&D Pharma a mai spus ca grupul pe care il conduce isi propune sa-si extinda lantul de farmacii Sensiblu si in mediul rural, insa dupa ce va fi implementat proiectul initiat de Ministerul Sanatatii in mediul rural, proiect ce presupune infiintarea a 50 de centre de medicina primara. "Imediat dupa ce acest program va deveni palpabil, vom face si noi pasul urmator, insa Ministerul Sanatatii trebuie sa constientizeze ca exista o legatura destul de mare intre cele doua lucruri", a adaugat Dinu. El a subliniat ca degeaba exista farmacii in mediul rural daca nu exista medic prescriptor sau degeaba exista medic daca cetateanul este nevoit sa parcurga mai multi kilometri pana la o farmacie din oras pentru a-si achizitiona medicamentele.
La sfarsitul lunii octombrie din 2006, A&D Pharma s-a listat pe piata Alternative Investment Market, administrata de Bursa din Londra, printr-o oferta publica initiala in cadrul careia a vandut 30% din actiuni, pentru 120 de milioane de euro, valoarea de piata fiind de circa 400 de milioane de euro.
Actionarii A&D Pharma sunt compania Sograno, inregistrata in Olanda, cu 59% din actiuni, directorii executivi ai grupului cu 7%, iar restul de 34% sunt tranzactionate pe bursa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.