Citigroup Inc. vinde 4,9% din capital diviziei de investitii a guvernului din Abu Dhabi pentru 5 miliarde de euro. Astfel, cea mai mare banca americana va beneficia de o injectie de capital intr-o perioada marcata de pierderi generate de criza credit
Citigroup Inc. vinde 4,9% din capital diviziei de investitii a guvernului din Abu Dhabi pentru 5 miliarde de euro. Astfel, cea mai mare banca americana va beneficia de o injectie de capital intr-o perioada marcata de pierderi generate de criza creditelor si de demisia directorului general, conform Reuters, citat de NewsIn.
Potrivit Citigroup, investitia urmeaza a se finaliza in cursul urmatoarelor zile. Investitia de capital va stabiliza din punct de vedere contabil banca Citigroup, ce a inregistrat pierderi de 4,5 miliarde de euro in al treilea trimestru din 2007, grupul estimand ca va fi afectat de deprecieri ale activelor in valoare de 7,3 miliarde de euro in trimestrul patru. Vanzarea ar putea anunta un sfarsit al crizei titlurilor financiare din SUA, spun analistii. "Citi este mare, este cunoscuta la nivel global, iar cand oamenii se incred in ea, acest lucru ar trebui sa insemne ceva", a declarat un analist al Cambiar Investors din Denver (Colorado), Bo Brownstein.
Cu aceasta investitie, guvernul din Abu Dhabi va deveni cel mai mare actionar al Citigroup.
Investitia guvernului din Abu Dhabi reflecta puterea financiara in crestere a tarilor producatoare de petrol, ce au beneficiat de pe urma majorarii preturilor la titei in ultimii cinci ani. Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi administreaza veniturile excedentare ale guvernului, numarul sase la nivel global in exportul de titei. Standard Chartered a estimat in septembrie ca activele grupului se ridicau la 437 miliarde de euro. Citigroup, prezenta in peste 100 de tari, si-a marit investitiile pe pietele in curs de dezvoltare in ultimele 12 luni. In ultimul an, grupul a cumparat o casa de brokeraj turca si o banca de credite cu sediul in El Salvador. Citigroup a realizat in ultimul an achizitii de peste 16,8 miliarde de euro, potrivit analistului CIBC World Markets, Meredith Whitney.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.