Actiunile SIF Muntenia au inregistrat o crestere de 3,9%, cea mai mare din acest segment. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput saptamana de tranzactionare in forta: toti indicii au incheiat pe plus. Cea mai mare recuperare, de peste 3,5%, a r

Actiunile SIF Muntenia au inregistrat o crestere de 3,9%, cea mai mare din acest segment.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput saptamana de tranzactionare in forta: toti indicii au incheiat pe plus. Cea mai mare recuperare, de peste 3,5%, a revenit segmentului societatilor de investitii financiare (SIF).

Segmentul SIF-urilor a cumulat 31,3 milioane de lei, reprezentand aproximativ 40% din intreg rulajul obtinut, ieri, la BVB (79,6 milioane de lei). Cu toate ca este, practic, a doua sedinta de aprecieri pentru piata autohtona, analistii raman, inca, moderati, in ceea ce priveste evolutia din sedintele urmatoare. "Ne aflam, inca, aproape de minime.

Prin urmare, este nevoie de confirmari in sedintele urmatoare. Este posibil fie sa urmeze o perioada de consolidare, dupa care Bursa va intra pe un trend ascendent, fie o perioada de noi minime, urmata de cresteri. In orice caz, apele inca nu s-au limpezit", este de parere Adrian Barbulescu, analist in cadrul Prime Transaction.

SIF5, in topul lichiditatii cu 10,4 milioane lei

Cel mai tranzactionat emitent a fost, ieri, SIF Oltenia (SIF5). Titlurile SIF5 au crescut cu 3,24% fata de sesiunea anterioara, la pretul de 3,8200 lei/actiune, in conditiile unui rulaj de 10,4 milioane de lei. Pe locul secund in topul lichiditatii s-a plasat o alta societate de investitii - SIF Moldova (SIF2), cu un total de 7,7 milioane de lei.

Actiunile SIF2 s-au scumpit cu 1,34%, la 3,0200 lei/titlu. Cea mai mare ascensiune din acest segment a revenit titlurilor SIF Muntenia (SIF4). Ultima tranzactie cu actiuni SIF4 a fost perfectata la cotatia de 2,0900 lei/titlu, mai sus cu 3,98% fata de pretul de inchidere din sedinta anterioara. In sectorul bancar, actiunile BRD au urcat cu 3,48%, pe un volum ridicat, de 217.780 de titluri. Si actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) s-au scumpit cu peste trei puncte procentuale, la 0,4200 lei/titlu, iar actiunile Bancii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,23%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.