Intrarea episcopului reformat Laszlo Tokes in Parlamentul European alaturi de UDMR a dat aripi politicienilor ungari din FIDESZ, principalul partid de opozitie din tara vecina. Fostul secretar de stat in Ministerul ungar de Externe si membru ma
Intrarea episcopului reformat Laszlo Tokes in Parlamentul European alaturi de UDMR a dat aripi politicienilor ungari din FIDESZ, principalul partid de opozitie din tara vecina.


Fostul secretar de stat in Ministerul ungar de Externe si membru marcant al FIDESZ, Zsolt Nemeth, a sugerat ieri ca succesul electoral obtinut la euroalegeri de reprezentantii comunitatii maghiare din Romania sa fie folosit pentru crearea unei politici externe autonome a maghiarilor din Transilvania. In opinia politicianului ungur, rezultatele UDMR, cumulate cu cele ale episcopului Tokes reprezinta oportunitatea necesara "de a crea o politica externa ungara transilvaneana autonoma, care lipseste de un deceniu si jumatate".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.