Cu doua saptamani inainte de expirarea termenului-limita impus de ONU pentru gasirea unei solutii pentru statutul Kosovo, delegatiile de la Belgrad si Pristina s-au intalnit, ieri, in Austria, pentru o ultima incercare de a negocia viitorul provincie
Cu doua saptamani inainte de expirarea termenului-limita impus de ONU pentru gasirea unei solutii pentru statutul Kosovo, delegatiile de la Belgrad si Pristina s-au intalnit, ieri, in Austria, pentru o ultima incercare de a negocia viitorul provinciei sarbe. Reuniunea, care se va desfasura sub egida celor trei mediatori internationali din Grupul de Contact, va dura trei zile si va avea loc cu usile inchise intr-un hotel din statiunea austriaca Baden.


Ca si la ultimele runde de negocieri, care nu au dus la progrese, presedintele Boris Tadici si premierul Vojislav Kostunita vor conduce negocierile de partea sarba. Kosovarii albanezi vor fi reprezentati de presedintele Fatmir Sejdiu si de premierul Agim Ceku, dar si de viitorul premier Hashim Thaci, invingator in alegerile legislative din 17 noiembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.