Consiliul Concurentei a sanctionat firma Dafora Medias cu aproape 152.000 de lei pentru ca a omis sa notifice institutia cu privire la tranzactia din 9 mai 2007, in urma careia si-a marit participatia la Condmag Brasov, de la 26,2%, la 43,6%. "Amenda
Consiliul Concurentei a sanctionat firma Dafora Medias cu aproape 152.000 de lei pentru ca a omis sa notifice institutia cu privire la tranzactia din 9 mai 2007, in urma careia si-a marit participatia la Condmag Brasov, de la 26,2%, la 43,6%. "Amenda a fost aplicata firmei Dafora pentru omisiunea notificarii concentrarii economice realizate prin dobandirea controlului asupra Condmag SA. Sanctiunea aplicata are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala", noteaza Mediafax. Potrivit Consiliului, partile implicate au obligatia sa anunte operatiunea in termen de 30 zile de la data semnarii actului juridic prin care se realizeaza o concentrare economica. Conform legii, tranzactiile care depasesc anumite praguri valorice sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal. Pragurile valorice sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a firmelor implicate intr-o operatiune de concentrare economica este mai mare decat echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doua societati implicate in operatiune care sa realizeze in Romania, fiecare in parte, o cifra de afaceri care depaseste echivalentul in lei al valorii de 4 milioane de euro. Dafora a cumparat 30,1 milioane de actiuni, la un pret de 1,05 lei pe titlu, cu 40% sub cotatia din piata principala, de 1,75 lei. Principalul actionar al firmei este omul de afaceri Gheorghe Calburean, cu o participatie de 48,17%, potrivit celor mai recente raportari. Dafora estimeaza ca va obtine in 2007 un profit net de 14,44 milioane lei, in crestere cu 37,65%.
La randul ei, Condmag Brasov, firma specializata in constructia conductelor magistrale de gaze si petrol, a incheiat primele noua luni cu venituri de 119,6 milioane de lei si cheltuieli de 114,05 milioane lei. Profitul s-a plasat la 4,61 milioane de lei, iar afacerile la 114,51 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.