Steaua s-a mai scos o data cu Zenga. Dupa ce acum trei ani antrenorul italian aducea titlul in Ghencea dupa patru ani de pauza, chiar daca a fost demis cu trei etape inaintea finalului, ducandu-i pe ros-albastri si in primavara europeana, el a reusit
Steaua s-a mai scos o data cu Zenga. Dupa ce acum trei ani antrenorul italian aducea titlul in Ghencea dupa patru ani de pauza, chiar daca a fost demis cu trei etape inaintea finalului, ducandu-i pe ros-albastri si in primavara europeana, el a reusit sambata seara sa scoata echipa lui Becali din criza. Printr-o noua evolutie extrem de slaba a lui Dinamo, care a pierdut astfel doua derby-uri consecutive, determinandu-l pe Zenga sa-si anunte ieri demisia. Conducerea dinamovista a incercat, de forma, sa-l pastreze pe italian, pana la finalul sezonului de toamna, insa acesta a preferat sa plece acum, lasand astfel vacant postul pentru ultimele trei meciuri din acest an. Profitand de lipsa incredibila de vlaga a "cainilor", Steaua, mult mai determinata, chiar daca nu extrem de coerenta, si-a castigat dreptul la putina liniste la club si la speranta ca titlul nu e dus de tot.
La finalul meciului, Zenga declara ca, indiferent de rezultatul derby-ului, avea in plan sa provoace o discutie cu conducerea din Stefan cel Mare, pentru ca situatia la echipa era departe de a fi roza. La doua ore dupa aceasta afirmatie, italianul i-a anuntat pe sefi ca renunta, insa i s-a solicitat sa nu se grabeasca cu decizia si sa mai astepte pana la incheierea sezonului de toamna. Cum Borcea&co facusera aceasta propunere doar pentru ca nu aveau un inlocuitor la indemana, nici unul dintre antrenorii vizati, Sabau si Razvan Lucescu, nefiind dispusi sa preia echipa in acest moment, iar Zenga stia ca acesta este singurul motiv pentru care i se cere sa continue, a preferat ieri la pranz sa-si anunte demisia. FC Dinamo Bucuresti si Walter Zenga au convenit, de comun acord, rezilierea contractului incheiat in urma cu 80 de zile, fara nici o pretentie financiara din partea fostului antrenor principal al ros-albilor, informeaza site-ul oficial al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. "Imi pare rau ca nu am reusit sa fac performanta la Dinamo. Mi-am dorit enorm sa am rezultate, am crezut in obiectivele clubului, dar nu am reusit. Se intampla peste tot in lume, asta este viata antrenorilor. Sunt dezamagit dupa ultimele rezultate si, pentru viitorul lui Dinamo, este normal sa ne privim in ochi, sa ne strangem mainile si sa ne despartim! Le multumesc tuturor dinamovistilor, de la fani pana la magazionerul clubului", a declarat Walter Zenga pentru site-ul oficial al "cainilor". Tot ieri, conducerea dinamovista l-a instalat pe locul lasat liber de italian pe Cornel Talnar, promovat de la Dinamo II, fostul atacant al "cainilor" urmand sa se sfatuiasca cu Cornel Dinu, administrator delegat al clubului.
Steaua viseaza
De partea cealalta a derby-ului, Steaua exulta dupa aceasta victorie, venita, de asemenea, intr-o perioada grea a echipei. Marea surpriza a lui Lacatus a fost Adrian Neaga, jucator titularizat dupa doua meciuri in care nu a prins lotul si care, in afara golului victoriei, a avut o prestatie foarte buna, prima care poate primi un asemenea calificativ de la revenirea sa in Ghencea. "Victorie meritata dupa un joc destul de bun, jucatorii au demonstrat ca atunci cand isi doresc se concentreaza, pot juca la un nivel destul de ridicat. Am avut ocazii, nimeni nu poate pune la indoiala victoria Stelei. Ne doream sa inscriem mai mult, dar important e ca am castigat. Sper sa avem continuitate si sa ajungem pana la finalul anului cel putin pe podium. E prima victorie ca antrenor in fata lui Dinamo si e un succes important. Felicit jucatorii, ei sunt actorii principali. Au aratat ca pot forma un grup puternic indiferent de adversar", a spus Lacatus la finalul jocului. "E o victorie care ne apropie de podium si de echipele din frunte. Ne dorim sa ne implicam direct in lupta pentru titlu, insa nu va fi usor avand in vedere distanta fata de CFR. Poate pe viitor va fi si o perioada mai nefasta a CFR-ului, o perioada mai buna a noastra si vom ajunge din nou in plasa liderului", a mai spus Lacatus. Gigi Becali a surprins prin moderatie. "Eu l-am batut pe Borcea? Eu sunt fericit ca a castigat Steaua si este un pas inainte. Incepe echipa sa capete incredere, avem meci cu Slavia (n.r. maine), poate ne calificam si in primavara europeana. Acum ca s-a incurcat si CFR, speram si la titlu", a spus patronul stelist. Acesta a povestit cum a decurs intalnirea cu actionarii dinamovisti de dupa meci. "Cristi (n.r - Cristi Borcea) este un superbaiat. Te incearca doua sentimente: sa-l iei la misto si unul de mila. Am facut glume cu Borcea, cu Turcu, prietenul meu. Cand i-am pus mana pe frunte lui Cristi, avea temperatura", a incheiat Becali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.