Proiectele s-au derulat cu programului PHARE: Schema de granturi 2003/2005 - sprijin pentru reforma sistemului de protectie a persoanelor cu dizabilitati. Valoarea proiectului a fost de peste 21 de milioane de euro, din care contributia UE a fost de
Proiectele s-au derulat cu programului PHARE: Schema de granturi 2003/2005 - sprijin pentru reforma sistemului de protectie a persoanelor cu dizabilitati. Valoarea proiectului a fost de peste 21 de milioane de euro, din care contributia UE a fost de 14.981.711 euro, iar restul de bani au venit de la Guvern si de la autoritatile locale care vor primi in folosinta respectivele centre. Astfel, cele 77 de noi servicii infiintate sunt: 44 de locuinte protejate, 5 centre de integrare prin terapie ocupationala, 13 centre de ingrijire si asistenta, 10 centre de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica, 4 centre de zi si un centru respiro. Acesta din urma ofera moment de eliberare temporara familiilor si persoanelor cu dizabilitati cand acestea nu mai au timp pentru ele sau pentru alte responsabilitati si acorda in acest timp servicii sociale de specialitate tinerilor cu dizabilitati mintale, menite sa-i sprijine in realizarea incluziunii lor socio-profesionale. "Pentru un numar de 1665 persoane cu handicap, viata va avea de acum inainte alte valente. Acesti beneficiari au schimbat cenusiul camerelor insalubre cu spatii generoase, in care vor avea asigurate respectarea intimitatii si a propriei personalitati", a declarat Silviu Didilescu, presedintele ANPH. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.