Razboiul a inceput in afara stadionului, cu o ora inainte de startul partidei, cand un grup de 50 de fani stelisti au atacat fortele de ordine pe strazile din preajma stadionului. S-a lasat cu bataie, cu retineri de persoane, patrudintre turbulenti f
Razboiul a inceput in afara stadionului, cu o ora inainte de startul partidei, cand un grup de 50 de fani stelisti au atacat fortele de ordine pe strazile din preajma stadionului. S-a lasat cu bataie, cu retineri de persoane, patrudintre turbulenti fiind condusi la politie, unde li s-au intocmit dosare penale. Fanii dinamovisti au intrat si ei in scena in stadion, tot inainte de inceperea jocului, aruncand torte spre fanii rivali, dar si pe teren, oamenii de ordine multumindu-se doar sa-i indeparteze de gard, in timp ce stelistii au ripostat si ei cu acelasi tip de "proiectile". Imediat dupa startul partidei, chiar in minutul 2, meciul a fost intrerupt prima data, din cauza fumigenelor si a tortelor "aterizate" pe teren, care au scazut foarte mult vizibilitatea, autori ros-albastrii. Dupa cateva secunde jocul s-a reluat, dar a fost oprit din nou din aceeasi cauza, in minutul 7 si, ultimul episod, cauzat de aceasta data de dinamovisti, s-a petrecut in minutul 10, intreruperea fiind cea mai mare, de sapte minute, timp in care nu se putea vedea nimic pe stadion. Dumitru Dragomir, seful LPF, aflat in tribuna, a declarat la final ca s-ar fi impus evacuarea spectatorilor, dar ca s-a temut de incidente mai grave. "Acestia nu sunt suporteri, sunt teroristi. Ce s-a intamplat azi trebuie bagat la terorism. Am vorbit cu Mircea Sandu (n.r. - presedintele FRF) la telefon, pentru ca am vrut sa golim stadionul, dar sunt om politic si mi-am dat seama de consecinte.
De cand sunt in fobal, nu am vazut asa ceva", a spus Dragomir. Comisia de disciplina va analiza in aceasta saptamana aceste incidente, fiind asteptate suspendari de terenuri pentru ambele echipe, in conditiile in care Dinamo are deja de ispasit doua meciuri cu portile inchise dupa incidentele de la meciul cu Rapid. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.