Conducerea APIA a dispus declansarea unor controale pentru verificarea sesizarilor primite. In urma acestora, au fost ridicate bonurile posibil falsificate si s-a emis o nota interna prin care se transmite functionarilor APIA obligatia de a verifica
Conducerea APIA a dispus declansarea unor controale pentru verificarea sesizarilor primite. In urma acestora, au fost ridicate bonurile posibil falsificate si s-a emis o nota interna prin care se transmite functionarilor APIA obligatia de a verifica cu atentie sporita aceste documente si de a raporta orice alta situatie similara", se arata intr-un comunicat al APIA.
In urma sesizarilor, au fost efectuate verificari in judetele Mehedinti, Dolj, Galati, Vrancea si Ialomita, iar prejudiciul estimat este de peste 150.000 lei. "Rezultatele verificarilor au fost inaintate, in vederea continuarii cercetarilor, Inspectoratului General al Politiei Romane. Conform unor semnale de ultim moment, verificarile urmeaza a fi extinse si la nivelul altor judete", se mai spune in comunicat. Finantarea pe care agricultorii o primesc pentru infiintarea culturilor de toamna consta in bonuri valorice care pot fi folosite pentru cumpararea combustibilului (motorina sau biodiesel) necesar lucrarilor agricole, dar si a altor produse precum semintele, pesticidele sau ingrasamintele. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.