Cele 500 de persoane chestionate au răspuns in proporție de 72% că terminalul Apple iPhone este prea scump și că nu l-ar cumpăra din acest motiv. Potrivit studiului GfK NOP, 75% dintre cei chestionați au spus că au auzit de marca Apple.
Persoanele chestionate au spus in proporție de 2% că ar include iPhone printre cadourile de Crăciun, 5% au spus că le place iPhone, dar că există și alte telefoane pe care le-ar achiziționa, 26% au răspuns că le place Apple iPhone, dar il consideră prea scump, iar 46% au spus că nu ar cumpăra niciodată aparatul la prețul acela. Aproximativ 8% dintre participanții la sondaj au spus că nu le place deloc iPhone, iar 12% au declarat că nu au auzit de iPhone și că nu ii interesează.
"Istoria Apple arată că firma știe să facă lucruri magice atunci cand vine vorba de marketing și dezvoltarea produselor. Chiar și așa, iPhone incă nu capturat imaginația publicului britanic. Febra iPhone este mare, dar cercetarea noastră arată că oamenii consideră prețul ca fiind nejustificat de mare. In Marea Britanie oamenii nu sunt obișnuiți să cheltuie mai mult de 200 de lire pentru un telefon", a declarat analistul din cadrul GfK NOP, Richard Jameson.
In Marea Britanie telefonul Apple iPhone costă 269 lire (555 dolari) pe baza unui contract pe 18 luni care costă cel puțin 35 de lire pe lună.
Apple a lansat iPhone in iunie pe piața din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anunțat că a vandut un milion de unități, cu cateva săptămani inainte de termenul planificat.
Apple a vandut 270.000 de unități iPhone in două zile de la lansare și apreciază că va vinde peste zece milioane de unități pană la sfarșitul anului 2008.