Fac, pe aceasta cale, un apel foarte important pentru tara.

Acum citeva zile, emisiunea „Cafeneaua astrelor" de pe TVR 1, aia prezentata de actorul Marius Florea Vizante, propunea natiunii un sondaj foarte interesant. Intrebarea afisata pe ecran era urmatoarea: „Sint berbecii simpatici?", iar variantele de raspuns erau, logic, „Da" si „Nu".

Ei, si problema e ca am ratat finalul emisiunii si, o data cu el, si rezultatul referendumului prin SMS. Ajutati-ma, asadar! Spuneti-mi, va rog, ce a decis poporul roman: sint simpatici berbecii sau nu? Sa stiu si eu ce am de facut, de-acum incolo, si cum imi reorganizez viata.

Ieri-dimineata, pe PRO TV, se dadea in reluare un episod din „Meseriasii", cu Romica Tociu si Cornel Palade.

Aceleasi maimutareli ieftine si aceleasi glume cu „Jos chiloteii", pe care le tot auzim de cind s-a inventat cuplul asta de comici. Le-am suportat fara mari traume, ca, na, asta e viata si unele chestii chiar sint implacabile.

Lovitura de gratie a venit insa de-abia la sfirsit, cind a inceput sa curga genericul si o voce necrutatoare a facut urmatorul anunt: „Miine seara, la ora 22.15, «Meseriasii» la PRO TV". La asta chiar nu ma asteptam, va spun sincer. M-a luat complet pe nepregatite si, de cind am aflat-o, sint cam darimata. Stau in pat, cu comprese cu musetel la frunte (sau rostopasca, n-am retinut exact ce scria pe ambalaj), si incerc sa ma mint ca poate mi s-a parut, ca poate n-am auzit bine, ca poate e o iluzie, ca poate e doar un vis urit. Iar cind o sa-mi mai revin cit de cit, o sa-mi sun toti prietenii sa ma interesez daca nu cumva vrea cineva un televizor.