A 14-a editie a Targului International Gaudeamus a debutat ieri, anuntandu-se inca de la inceput ca un mare succes. Bucurestenii s-au in­ghe­suit la deschiderea ofici­a­la, bucurandu-se de surpri­
A 14-a editie a Targului International Gaudeamus a debutat ieri, anuntandu-se inca de la inceput ca un mare succes. Bucurestenii s-au in­ghe­suit la deschiderea ofici­a­la, bucurandu-se de surpri­z­e­le pregatite de organizatori si cautand cartea potrivita. Complexul Expozitional Rom­expo reprezinta in aces­­te zile una dintre atrac­ti­ile principale pentru iubi­to­rii de carte. Ajuns la cea de-a 14 edi­­tie, Gaudeamus le ofera vizitato­ri­lor numeroase evenimente cultu­ra­le inedite si mai multe carti ca niciodata. Aproape 450 de edituri vor incerca sa va convinga ca merita sa incercati unul dintre vo­lumele lor. In cele cinci zile ale targului vor fi or­ga­ni­za­te peste 450 de evenimente cul­tu­­rale, un record pentru Gaudeamus.   OFERTE. Toate editurile au im­bracat haine de gala. Daca editu­ri­le mari insista pe titluri straine cu impact, avand numerosi invitati de peste hotare, editurile mai mici au venit la targ cu colectii de nisa, foarte apreciate de cei prezenti. Printre cele mai importante carti care vor fi lan­sate la targ se numara "Case de nebuni", de Regis Jauffret, si "Un adevar incomod", cartea care i-a adus lui Al Gore Premiul Nobel pentru pace, ambele E Rao, seria de autor Ernest Hemingway pregatita de Polirom sau "Orbitor", romanul lui Cartarescu, cap de afis pentru Hu­ma­nitas. Tot in cadrul targului vor fi realizate in direct mai multe programe culturale de televiziune si ra­di­o, unde publicul este asteptat sa participe activ.   LANSARE. Una dintre cele mai asteptate carti la editia din acest an a targului este volumul lui Ion Mihai Pacepa, "Programat sa ucida: Lee Harvey Oswald, KGB-ul si asa­si­narea lui Kennedy". Lansarea va avea loc azi, la ora 15:00, la standul Editurii Ziua. Sunt asteptati sa parti­cipe Sorin Rosca Stanescu, directorul pu­bli­catiei Ziua, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, precum si un invitat-surpriza, fost angajat al serviciilor secrete comuniste.   Jurnalul National - la targ Azi, la standul Jurnalului de la Gaudeamus vor fi prezentate suplimentul Zoom si colectia de CD-uri Discovery. Maine, vedete ale Antenei 1 vor participa la prezentarea Jurnalului tv, iar de la ora 16:00 Gabriela Vranceanu Firea va sustine o sesiune de autografe si o prezentare a volumului sau, "Trei Motive". Sambata, ora 12:00, va fi lansat volumul lui Ralu Filip, "Prea mult pe repede inainte", ce cuprinde editorialele autorului publicate in Jurnalul National. Tot sambata, la ora 15:00, colegii nostri Lavinia Betea si Ilarion Tiu isi vor lansa cartile la standul Jurnalului. In ultima zi a targului va fi prezentat Jurnalul de duminica, avandu-l ca invitat pe micul pianist de geniu Matei Bucur Mihaiescu. De asemenea, va asteptam la prezentarea colectiei de carti pentru copii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.