Andrei Alexandru, purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului, a turnat vreme de zece ani copii si turisti straini.

Andrei Alexandru a colaborat cu serviciile secrete din 1974 pina in 1984, mai intii cu Securitatea, sub numele de cod Adam Tomescu, apoi cu Directia de Informatii Externe, cu pseudonimul Adamescu, potrivit unor documente citate de HotNews.

Printre cei turnati s-au aflat atit turistii straini pe care ii insotea ca ghid ONT, cit si diversi cunoscuti, mai arata sursa mentionata. Unul dintre rapoartele ofiterilor cu care colabora Alexandru mentioneaza „un elev care a avut unele manifestari negative cu privire la politica de socializare a partidului si asupra caruia s-au luat masuri de prelucrare de catre organul de partid", de unde se poate deduce ca acesta a turnat minori. Despre functionarul unei firme relata, pe cind doar aspira la colaborare, ca este „un element care consuma bauturi alcoolice in cantitati apreciabile si are o simpatie deosebita fata de sexul feminin in ciuda faptului ca e casatorit si are o fetita de un an".

„Mentionez ca soferul care ne-a insotit i-a facilitat cunoasterea unor femei din orasul Sibiu si Brasov, cu care a cheltuit o suma mica, pe care nu a amortizat-o la sfirsitul mesei, cind le-a invitat in camera de hotel", mai completa tinarul. Initial apreciat de Securitate, Andrei Alexandru a sfirsit prin a fi considerat de DIE „un element indisciplinat, palavragiu si fricos", care „este dispus sa execute numai sarcini de pe urma carora poate avea beneficii materiale sau de orice alta natura", potrivit documentelor.

Ca si in cazul deciziei de politie politica pe care a primit-o de la CNSAS, Alexandru catalogheaza aceste informatii drept o intoxicare de presa. „Sint in faza in care string documente, dupa care voi face o conferinta de presa. Este vorba de cariera mea profesionala, de soarta mea ca om si deocamdata nu-mi permit sa fac nici o declaratie care ar putea fi interpretata in vreun fel", a motivat acesta. Verificarea lui

s-a facut in calitate de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, in care reprezinta PSD.