Parintii unui bebelus nascut la Spitalul Universitar din Bucuresti acuza medicii de neglijenta si ii invinuiesc de faptul ca acesta nu vede, nu aude si nu se poate hrani.

Medicul Cristian Radoi si asistenta Mariana Nitu, din cadrul Spitalului Universitar din Bucuresti, sint acuzati de neglijenta la nastere de parintii unui bebelus in virsta de trei luni, care nu vede, nu aude si nu se poate hrani, potrivit Realitatea TV. „S-a nascut aproape mort, fara nici o reactie, nu a tipat, a fost in coma indusa doua saptamini. Pe parcursul noptii nu a venit, de exemplu, medicul de garda, am fost monitorizata doar de asistenta. Am inteles ca dinsul ar fi trebuit sa fie instiintat ca m-am internat, el a aflat de existenta mea in spital dimineata, dupa ce se nascuse copilul", a spus mama bebelusului.

Femeia sustine ca problemele au aparut in sala de nasteri, cind medicii au lasat-o nesupravegheata timp de 45 de minute, exact in momentul in care copilul trebuia sa se nasca. Ea a povestit ca asistenta a iesit si ea din sala, dar ca inainte i-a spus ca se vede capul copilului, ca va naste foarte usor si i-a explicat ce trebuie sa faca in momentul in care va avea urmatoarele contractii. Parintii sustin ca acelea au fost momentele critice pentru copil.

Copilul s-a nascut aproape strangulat cu cordonul ombilical, desi perioada de sarcina a decurs normal, iar conducerea spitalului a demarat o ancheta, cadrele medicale primind doar sanctiuni minore. „Pentru moment, doctorul nu va mai face garzi timp de 30 de zile, pina cind nu obtin un raspuns al Colegiului Medicilor", a spus Catalin Cirstoiu, director medical la Spitalul Universitar Bucuresti, adaugind ca, in cazul asistentelor, nu s-a luat nici o masura. Cazul se afla acum in atentia Colegiului Medicilor.Medicul ginecolog care a supravegheat-o pe mama pe toata perioada sarcinii a asigurat-o ca baietelul, pe nume Sebastian, este perfect sanatos. „Pe parcursul sarcinii, in cazul fatului nu au fost identificate probleme. Nu au fost probleme nici la mama, nu avea boli, nimic special; o gravida tinara, sanatoasa", a declarat Alexandru Badiu, medicul ginecolog.

Potrivit medicilor, copilul are sanse mici de recuperare. Sansa lui ar fi un tratament in Germania, iar costurile s-ar ridica la 50.000 de euro. „Spitalul nu poate deconta aceste costuri de tratament. Daca decizia Colegiului Medicilor ii gaseste vinovati pe cei acuzati, atunci ei vor raspunde si din acest punct de vedere, au asigurare de malpraxis. Este responsabilitatea lor", a explicat Gheorghe Iana, managerul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti. Acesta a adaugat ca, in caz contrar, parintii se pot adresa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sau Ministerului Sanatatii pentru decontarea costurilor.