Mai multe artere rutiere din cartierele bucurestene Pantelimon, Mihai Bravu, Iancului, Foisor, Universitate si Obor au fost ieri-dimineata complet blocate din cauza traficului supraaglomerat.

Lucrarile de reabilitare a carosabilului si numarul mare de semafoare nefunctionale au intins la maximum nervii soferilor care au fost nevoiti sa stea ore intregi la coada interminabila de masini. Variantele ocolitoare pentru evitarea blocajelor din intersectii nu au fost o alegere inspirata, pentru ca aleile dintre blocuri si strazile secundare din zonele respective au fost de asemenea blocate. Lozul castigator l-au tras cei care au optat pentru metrou, dar si aici aglomeratia a fost pe masura.


MISIUNE. Devenit de o buna bucata de vreme orasul-santier, se pare ca nici macar cei 90 de agenti de circulatie scosi in strada nu au reusit sa faca fata unui Bucuresti sufocat de masini si de lucrari. Mai mult, pentru supravegherea si interventia eficienta in zonele aglomerate, de marti, ofiteri ai Brigazii de Politie Rutiera au inceput sa survoleze Capitala cu un elicopter al unitatii speciale de aviatie a MIRA. Intentia e buna. Poate, pana-i gasim un remediu, de sus, din elicopter, vom percepe altfel efectul aglomeratiei!