Cel mai mare ofertant de la tirgul de joburi in domeniul bancar angajeaza masiv in 2008.

A doua banca din Romania vrea sa faca angajari masive anul viitor. „Cautam pentru 2008 aproximativ 1.000 de persoane pentru angajari. Vizam, in primul rind, domenii unde exista o criza cum ar fi analist de credite, specialisti in risc bancar, dar mai ales in domeniul IT, unde exista o lipsa acuta de profesionisti", spune Florin Luca, directorul executiv al Departamentului resurse umane din cadrul BRD. Potrivit acestuia, salariile oferite de banca sint bune, dar la nivelul pietei, adica pe o medie de 1.000 de euro pe luna. In posturile-cheie, veniturile pot depasi cu 20-30% media pietei si pot ajunge chiar la 3.000 de euro in unele cazuri. BRD cauta studenti in ani terminali, tineri absolventi ai facultatilor cu profil economic, dar si ai altor institutii de invatamint superior. „Avem angajati care au terminat Limbi straine, Politehnica si chiar Medicina", a mai spus Luca.

Tinerii recrutati vor urma un stagiu de pregatire de 6 luni in cadrul caruia vor fi urmariti de un tutore desemnat de banca. BRD apeleaza inclusiv la supravegherea video pentru analiza performantelor noilor angajati. Aproximativ 50% dintre noile angajari ale BRD se fac cu ajutorul Internetului prin selectarea CV-urilor depuse de candidati pe site-ul bancii sau pe diferite portaluri partenere.

BRD va prezenta intreaga oferta de joburi la Tirgul Bankingjobs, care se va desfasura pe 21 si 22 noiembrie la Sala Palatului. Organizat de compania Multi Media Net, care detine portalurile www.bankingnews.ro si www.bankingjobs.ro, tirgul isi propune sa ofere tinerilor absolventi sansa de a se angaja intr-o banca. La eveniment participa mai multe institutii de credit si companii specializate in recrutare de personal, printre care Raiffeisen, BRD, Citibank, Banca Transilvania, UniCredit Tiriac Bank, Banca Romaneasca, CEC, MKB Romexterra si Oxigen Consulting.

Azi, vizitatorii vor avea ocazia sa participe la o serie de seminarii pe teme bancare dupa cum urmeaza: Citibank la ora 11.00, Raiffeisen la ora 12.00, UniCredit Tiriac la ora 14.00 si BRD la ora 16.00. Organizatorii evenimentului se asteapta ca bancile si absolventii de facultate sa incheie citeva sute de contracte in cele doua zile de desfasurare a tirgului de joburi in sistemul bancar.

Inscrieti-va pentru seminariile de la tirgul de joburi in domeniul bancar pe www.cotidianul.ro/select