Impunerile privind acoperirea cu garantii a creditului exclud, practic, existenta unui avans zero adevarat.

De avans zero pentru un credit ipotecar beneficiem doar daca locuinta pe care o achizitionam este cumparata la un pret mai mic
Impunerile privind acoperirea cu garantii a creditului exclud, practic, existenta unui avans zero adevarat.

De avans zero pentru un credit ipotecar beneficiem doar daca locuinta pe care o achizitionam este cumparata la un pret mai mic decit valoarea trecuta in evaluarea bancii. Altfel spus, bancile care activeaza potrivit normelor relaxate de creditare ne finanteaza fara avans toata valoarea de achizitie a imobilului doar daca aceasta este cu citeva procente sub valoarea estimata. La Alpha Bank, gradul de acoperire cu garantii trebuie sa fie de minimum 117%, adica vinzatorul trebuie sa accepte sa vinda la un pret cu 17% mai mic decit cel din evaluarea bancii. La BRD gradul de acoperire este de minimum 120%, in timp ce la majoritatea celorlalte banci este de 133%. Sint si banci cum ar fi Volksbank si ING care accepta sa dea credite de aceeasi valoare cu cea a garantiilor. La BCR, pentru clientii cu venituri foarte mari, putem vorbi despre credite imobiliare/ipotecare cu un grad de acoperire cu garantii de minimum 80%, aceasta fiind si cea mai mica valoare de pe piata. Se accepta totusi si alte garantii in afara de ipoteca pe casa achizitionata, anunta portalul financiar www.conso.ro. La BRD, in cazul in care valoarea imobilului este sub 120% din pretul de achizitie, diferenta se poate completa cu un alt imobil, depozite colaterale, bilete la ordin avalizate de alte banci, titluri de stat sau scrisori de garantie bancara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.