Mutua Madrilena lasa un gol de 8 milioane de euro in conturile scuderiei britanice, sponsorul decizind sa-l urmeze pe pilotul spaniol la viitoarea echipa.

Divortul amiabil dintre Fernando Alonso si scuderia britanica McLaren este urmat de replici nu la fel de placute. Conform cotidianului „El Mundo Deportivo", grupul de asigurari din capitala Spaniei isi va rezilia in aceasta saptamina contractul cu McLaren, in acest scop fiind programata o intrunire cu Ron Dennis la sediul scuderiei din Woking. Mutua Madrilena este unul dintre sponsorii adusi de Fernando Alonso de la Renault, boardul societatii decizind, conform aceleiasi surse, sa-l urmeze pe pilot la urmatoarea echipa a acestuia. Spaniolii, care plateau circa opt milioane de euro anual, au decis sa rupa legaturile dupa ce McLaren nu a luat in calcul sa-l numeasca pe Pedro de la Rosa al doilea pilot al scuderiei, prima pozitie fiind ocupata de Lewis Hamilton. Alonso este foarte aproape de a reveni la scuderia cu care a cistigat doua titluri mondiale, Renault, directorul ge-neral Flavio Briatore declarind luni ca spaniolul este in proportie de 60% al francezilor.

„Alonso a avut un an oribil la McLaren. Pentru el mai sint in cursa Toyota si Red Bull. Noi avem un avantaj pentru ca il cunoastem. Oricum, pina miine se va decide totul. Nu este usor cind te casatoresti sa divortezi, iar apoi te impaci", a declarat Briatore pentru postul RAI. Problemele s-au complicat marti, cind Renault i-a dat un ultimatum lui Alonso. Conform „Marca", presedintele Renault, Carlos Ghosn, i-a transmis lui Alonso ca, daca nu va semna pe trei sezoane, echipa franceza va renunta la angajarea sa. Pilotul spaniol ar dori un contract pe un singur sezon, dar oficialii de la Renault se tem de faptul ca Alonso ar pleca din 2009 la Ferrari, Red Bull sau la Honda.