Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca, daca referendumul privind uninominalul va fi validat, iar raspunsul romanilor va fi "DA", atunci nu trebuie pierdut nici un minut cu elaborarea unei noi legi, pentru ca la Parlament este depus p

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca, daca referendumul privind uninominalul va fi validat, iar raspunsul romanilor va fi "DA", atunci nu trebuie pierdut nici un minut cu elaborarea unei noi legi, pentru ca la Parlament este depus proiectul PSD despre care a spus ca este bun. "Plus, mai stiu un partid care pe 26 noiembrie va pune si el o lege a votului uninominal in Parlament, uninominal in doua tururi. Deci legi vor fi", a spus Basescu. El a mai fost intrebat ce va face cu proiectul Pro-democratia. "Ce trebuie, ce este in interesul romanilor", a raspuns Basescu, precizand ca nu va pleca in vizita de stat pe care o va efectua in Spania, incepand de pe 26 noiembrie dimineata, pana cand nu se va pronunta asupra legii Pro-democratia. "Exista 3-4 posibilitati legale, una o voi aplica", a mai spus Basescu. El a mai precizat ca un eventual esec al referendumului nu va fi un esec al sau, ci al sanselor romanilor pentru reformarea clasei politice. Ideea privind "obligativitatea" Parlamentului de a dezbate si adopta proiectul PSD privind uninominalul, in cazul in care referendumul va fi validat, a fost realuata aseara din nou de presedintele Basescu la postul public de televiziune.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.