Cum europarlamentarele au pus pe lista de asteptare proiectul intitulat "Legea pentru prevenirea si combaterea violentei pe stadioane", presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir ("Corleone" pentru prieteni...), nu-si mai gaseste lo
Cum europarlamentarele au pus pe lista de asteptare proiectul intitulat "Legea pentru prevenirea si combaterea violentei pe stadioane", presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir ("Corleone" pentru prieteni...), nu-si mai gaseste locul, declarand in stanga si in dreapta ca "legea ar fi putut iesi pana acum daca nu erau alegerile, dar oricum nu mai dureaza decat vreo cateva zile."  Nerabdarea celui chemat sa apere interesele patronilor si presedintilor de pe la cluburile din Liga 1 a sporit in ultimele zile, suporterii romani prezenti in tribunele stadionului "Vasil Levski" din Sofia la meciul Bulgaria - Romania, disputat la sfarsitul saptamanii trecute, nefacand altceva decat sa puna gaz pe tortele aprinse deja in birourile sefilor fotbalului intern. In afara golului primit in minutul 6, romanii au mai incasat si niscaiva pumni, picioare si bastoane, bine condimentate cu apelativele devenite "clasice": "tigani", "mamaligari" s.a.m.d.  Nu ca ai nostrii s-ar fi lasat mai prejos. De razbunat s-au razbunat insa pe proprii compatrioti. Preventiv. Jurnalistii romani au platit anticipat pentru vecinii si "priatelii" de la sud de Dunare, pe drumul catre capitala Bulgariei. In atari conditii, greu de crezut ca va mai sari cineva in apararea "ultrasilor", Legea lui Mitica avand sanse mari sa treaca nevatamata pe sub furcile mai mult sau mai putin caudine ale alesilor. "De suporteri nici nu vreau sa mai vorbesc, pentru ca la Sofia mi-a fost jena ca sunt roman. Ce-am vazut acolo a fost prea de tot. S-au batut intre ei, iar politia nu a facut nimic", ar fi spus seful LPF. Ramane de vazut daca intransigenta lui Dragomir intr-ale combaterii violentei ii va imbuna pe patronii "granzilor" din campionatul nostru. Gurile rele de prin vestiare dau ca sigur un "complot" anti-Mitica dirijat din umbra de finantatorii marilor cluburi bucurestene. Alte guri, ceva mai putin mirositoare, sustin ca dimpotriva, scaunul lui Dragomir este bine fixat in podeaua biroului prezidential. Asa se face ca toate ingredientele necesare au fost amestecate in oala fostei Divizii A. Inca putin si fiertura va da in clocot, cel mai probabil in primavara anului viitor. Pana atunci, nu ne ramane decat sa privim, si sa-i privim, cu multa intelegere. Vorba lui Cornel Dinu: "Cine intelege, pricepe."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.