Doi bebelusi morti, toate porturile inchise, retele de electricitate afectate in 45 de localitati, familii izolate de ape, avalanse, trasee turistice inchise si pagube materiale provocate de furtuni. Acesta este primul bilant al debutului iernii in
Doi bebelusi morti, toate porturile inchise, retele de electricitate afectate in 45 de localitati, familii izolate de ape, avalanse, trasee turistice inchise si pagube materiale provocate de furtuni. Acesta este primul bilant al debutului iernii in Romania. Problemele create de conditiile meteorologice au aparut deja, iar incidentele generate de vremea rea se regasesc in bilantul ultimelor zile. Avertizarea cod galben, emisa sambata de Administratia Nationala de Meteorologie, expira maine si vizeaza centrul, sudul si estul tarii, unde vremea va fi rece, vantul se va intensifica si va ploua pe arii extinse, iar la munte, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.
Iarna isi face simtita prezenta in toata tara, iar primele victime ale conditiilor meteorologice grele nu au intårziat sa apara.

O fetita de numai doua luni a murit de frig la Baia Mare, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost lasata sa doarma pe jos, neinvelita. Familia ei locuieste intr-o zona care este ocupata de familii sarace de rromi, de la periferia municipiului Baia Mare. Acestia traiesc in locuinte pe care si le-au construit din placaj de carton, nu au curent electric, nici canalizare sau apa potabila si se incalzesc la sobe improvizate. Vecinii au declarat ca mama fetitei mai are sase copii, pe care ii lasa sa doarma pe unde apuca, si il asteapta pe al saptelea. Politistii vor stabili daca aceasta este vinovata de moartea micutei, al carei cadavru a fost transportat la morga Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, unde medicii legisti ii vor face necropsia.

Aceeasi soarta a avut-o si un alt sugar, de aceasta data din Constanta, care a fost gasit mort intr-o cladire fara caldura si curent electric. Inca nu au stabilit cu exactitate cauzele care au dus la moartea micutului in varsta de doua luni si nici identitatea acestuia, deoarece el nu fusese declarat la Starea Civila. Politistii au constatat insa ca sugarul traia in conditii precare, impreuna cu parintii si fratele sau in varsta de doi ani. Mama bebelusului a spus politistilor ca acesta era racit si ca ii luase niste medicamente de la farmacie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.