Transgaz va prelua, fara plata, reteaua de gaze naturale construita pana in prezent in judetul Suceava prin proiectul "Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene" si va continua investitiile prevazute in acest proiect, a anuntat sambata ministr
Transgaz va prelua, fara plata, reteaua de gaze naturale construita pana in prezent in judetul Suceava prin proiectul "Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene" si va continua investitiile prevazute in acest proiect, a anuntat sambata ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, citat de Mediafax.
Vosganian a spus ca au fost stabilite principalele proiecte de investitii ale Transgaz pe acest an si pe primul semestru al anului viitor si ele au ca obiectiv zonele de extremitate unde exista deficiente, fie la nivelul presiunii, fie la nivelul retelei de gaze naturale.
Ministrul Economiei si Finantelor a precizat ca printre aceste proiecte se afla Giurgiu, care saptamana viitoare va fi legat la reteaua de gaze naturale, zona Dobrogea de sud pe traseul Negru Voda- Mangalia - Constanta, din care e finalizat tronsonul Negru Voda - Mangalia, prelungirea conductei Iasi-Tg. Frumos-Harlau, pe tronsonul Harlau-Botosani-Dorohoi-Siret, lucrarile fiind incepute la 1 octombrie si urmand sa fie finalizate in vara anului 2008, tronsonul nord vestic de la Oradea si nordul Clujului, precum si tronsonul Suceava-Gura Humorului-Cimpulung Moldovenesc, lucrare care a fost intarziata din cauza unor probleme de natura financiara.
"Am dispus Transgaz sa preia integral aceasta investitie. Este considerabila. Intre 15 si 20 de milioane de euro", a spus Vosganian.
"Pana la inceputul lui 2009 vor termina aceasta investitie", a spus ministrul Economiei si Finantelor.
Vosganian a mai spus ca preluarea retelei de gaze naturale construit prin proiectul "Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene" se va face preluand indicatorii acestui proiect, fiind facuta si o evaluare a stadiului lucrarilor.
"De aici incolo restul va fi preluat si finantat de Transgaz", a mai spus Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.