Productia fantastica 'Stapånul inelelor: fratia inelului>>, din 2001, regizata de Peter Jackson, este prima din trilogia „Stapånul inelelor“, bazata pe o povestire a lui J.R.R. Tolkien. Regizorul a inceput munca la acest proi
Productia fantastica 'Stapånul inelelor: fratia inelului>>, din 2001, regizata de Peter Jackson, este prima din trilogia „Stapånul inelelor“, bazata pe o povestire a lui J.R.R. Tolkien. Regizorul a inceput munca la acest proiect in 1995, insa asteptarea de sase ani a dus la realizarea a trei filme, in numai 16 luni, in Noua Zeelanda. Puteti nota 'Fratia inelului>> pe www.gardianul.ro, clasåndu-l, astfel, in topul celor mai bune filme din toate timpurile.

„Stapanul inelelor: Fratia inelului“ este una dintre productiile cinematografice cele mai ambitioase, o capodopera de regie si interpretare traditionala, combinate cu imagini realizate pe computer. Bazata pe romanele clasice ale lui Tolkien despre hobbiti, elfi si alte creaturi fabuloase care populeaza Taramul de Mijloc, trilogia „Stapanul inelelor“ a fost filmata timp de peste saisprezece luni in Noua Zeelanda, cu o distributie si o echipa uriase si un buget de 300 de milioane de dolari. Concepute astfel incat sa fie accesibile publicului care nu este familiarizat cu cartile lui Tolkien, c ele trei filme contin, de asemenea, toate detaliile savuroase la care se asteapta fanii scriitorului. Lansate in decursul a trei ani, aceste epopei au fost create cu cele mai sofisticate tehnologii ale momentului. Peter Jackson a fost cel mai potrivit regizor pentru a ecraniza lumea lui Tolkien, el fiind autorul unor filme sumbre precum „Creaturi paradiziace“ in 1994, „Inspaimantatorii“ in 1996, dar si al unor experimente timpurii in genul horror ieftin - „Prost gust“ 1987, „Iata-i pe cei slabi“ 1981 si „Braindead“ 1992.

Personaje fabuloase se unesc pentru a invinge raul


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.