Jumatatea sudica a tarii a fost maturata de vant si ploi in acest sfarsit de saptamana, 45 de localitati din cinci judete ramanand fara energie electrica. De altfel, meteorologii au atentionat 20 de prefecturi din sudul Romaniei cu privire la intensi
Jumatatea sudica a tarii a fost maturata de vant si ploi in acest sfarsit de saptamana, 45 de localitati din cinci judete ramanand fara energie electrica. De altfel, meteorologii au atentionat 20 de prefecturi din sudul Romaniei cu privire la intensificarea vantului si racirea vremii in acest sfarsit de saptamana. Atentionarea este valabila pana la noapte.
Craiova fara acoperisuri
In Craiova, patru masini au fost avariate, ieri dimineata, dupa ce un acoperis a fost doborat de vijelie de pe un bloc din cartierul 1 Mai, iar mai multi pomi au fost smulsi din radacini, din cauza vantului puternic, informeaza Mediafax. Pe de alta parte, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj au fost solicitati sa intervina degajarea acoperisurilor a doua blocuri din cartierul craiovean Craiovita Noua. In cartierul 1 Mai, patru masini au fost avariate dupa ce acoperisul unui bloc s-a desprins, cazand peste ele.
Masinile, "victimele" copacilor
In Bucuresti, vantul a doborat mai multi copaci, cinci autoturisme fiind distruse de pomii cazuti. Mai grav este faptul ca a fost avariata o masina in miscare, dar nu s-au inregistrat victime. Pompierii militari de la Grupul Special de Salvatori al ISU Bucuresti au intervenit pentru inlaturarea copacilor doborati de vant. Tot in Bucuresti, vantul a lasat fara acoperis cantina sociala Grivita, iar de pe cladirea, in renovare, a Ministerului Industriilor, de pe Calea Victoriei, o bucata de tabla s-a desprins, fiind necesara interventia pompierilor ISU.
Izolati de ape
Zeci de familii din satul Cleanov, comuna Carpen (Dolj), erau izolati, ieri dimineata, de apele paraului Terpezita, care au iesit din albie in urma precipitatiilor abundente cazute la sfarsit de saptamana. Potrivit reprezentantilor Prefecturii Dolj, in zona se lucreaza la un pod ale carui lucrari nu au fost finalizate, fapt ce a dus la izolarea totala a localnicilor. Ei au precizat ca au fost incercari ale localnicilor de a iesi din sat spre comuna Plenita, aflata in apropiere de Cleanov, insa in zadar. In cele din urma s-a apelat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mehedinti pentru a-i ajuta in caz de nevoie pe localnicii din Cleanov.
Pericol in munti
Meteorologii si salvamontistii avertizeaza turistii sa nu se departeze de cabanele din Muntii Fagaras, mai ales in zona Balea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, unde pericolul de avalanse se mentine crescut, dupa ce sambata a avut loc prima avalansa din aceasta iarna.
Traseele care fac legatura intre statiunile de pe Valea Prahovei si Platoul Bucegi sunt inchise turistilor, cu o singura exceptie, acestora recomandandu-li-se sa urce pe munte cu telecabina sau pe traseul care face legatura intre statiunea Sinaia si cota 2000.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.