GALATI. Membrii Sindicatului Solidaritatea Siderurgistilor din Galati s-au alaturat unui galatean care si-a amplasat un cort in fata Palatului de Justitie, protestand fata de modul in care justitia taraganeaza un proces intentat municipalitatii. Nico
GALATI. Membrii Sindicatului Solidaritatea Siderurgistilor din Galati s-au alaturat unui galatean care si-a amplasat un cort in fata Palatului de Justitie, protestand fata de modul in care justitia taraganeaza un proces intentat municipalitatii. Nicolae Popescu sustine ca in urma cu mai multi ani a castigat o licitatie organizata de Primaria Galati, dar contractul i-a fost luat si dat unei firme, apropiata PSD. (Daniel Mihalascu)


13:34 - INSTANTA
DECIZIE. Ioana Maria Vlas, principalul acuzat in dosarul FNI, ramane in arest, instanta respingandu-i cererea de eliberare.
ACCIDENT. Soferul unui tir a murit, iar un alt barbat a fost ranit usor ieri-dimineata, ca urmare a unui accident produs pe Autostrada Soarelui.


13:39 - FOCARE RABIE
VASLUI. Sapte focare de rabie au aparut in ultimele zile in judetul Vaslui din cauza caniculei care a determinat animalele salbatice sa vina din paduri in gospodariile oamenilor pentru apa si hrana.Cele mai frecvente purtatoare ale virusului rabic sunt vulpile.
DOLJ. Un laborator de panificatie din Craiova a fost inchis de catre inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, dupa ce acestia au descoperit ca din produsele care urmau sa fie distribuite in toata tara ciuguleau nestingherite mai multe pasari.


CARBURANTI - Petrom reduce pretul benzinei
Compania Petrom va reduce de astazi cu 0,05 lei pe litru pretul benzinei comercializate in reteaua proprie de distributie a carburantilor. "Masura vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania", se arata intr-un comunicat al companiei. Petrom este detinuta de grupul austriac OMV si are pe piata locala circa 500 de statii, dintre care 75 de unitati sunt PetromV.


SISTEM - Viza la sosire, pentru Indonezia
Guvernul Republicii Indonezia a decis includerea Romaniei pe lista statelor ai caror cetateni pot obtine viza de intrare in acest stat in sistemul "viza la sosire", informeaza MAE. Vizele obtinute in acest sistem nu pot fi extinse sau preschimbate in nici un fel de permis de sedere si se acorda pentru perioade de la 7 la 30 de zile, taxele fiind de 10 USD, respectiv 30 USD.

  LICITATIE - RA-APPS vinde 13 active Lista primelor imobile ale RA-APPS scoase la vanzare prin licitatie publica a fost prezentata ministrilor de Ilie Bolojan, seful Secretariatului General al Guvernului, conform Medifax. Cele 13 imobile sunt: Hotelul Triumf, Clubul Floreasca, complexul turistic Dunarea si Hotelul Dacia din statiunea Neptun-Olimp, complexul balnear Bradul din judetul Covasna, vila Predeal, minihotelul Covasna, vila 19 Alunis din Cumpatu Sinaia, judetul Prahova, si cabana Ranca din judetul Gorj.  SIBIU - E.On Gaz, amendata de OPC
Inspectorii OPC Sibiu au controlat ieri casieriile unde se platesc facturile de gaz metan si au amendat societatea pentru "comportament incorect" fata de consumatori, in conditiile in care in fiecare luna sunt cozi interminabile la ghisee, transmite Mediafax. Compania E.ON Gaz va primi amenda intre 2.000 si 4.000 de lei, dar inspectorii OPC sustin ca vor reveni si ii vor amenda din nou, daca lucrurile nu se schimba, si, daca va fi nevoie, vor trece chiar la suspendarea activitatii casieriilor.


SUCEAVA - Accident de munca mortal pe santier
Un maistru constructor a murit ieri, dupa ce a cazut de la o inaltime de sapte metri, de pe un cofraj pregatit pentru turnarea unui planseu la un bloc de locuinte din municipiul Suceava. Seful Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava, Mihai Airinei, a declarat ca in acest caz au inceput cercetarile pentru stabilirea cauzelor accidentului. Airinei a atentionat firmele ce executa astfel de lucrari cu privire la necesitatea asigurarii securitatii si sanatatii lucratorilor in toate aspectele legate de munca.


MCC - Bratari dacice, aduse de la Frankfurt
Trei bratari dacice din aur, descoperite la o galerie din New York si depozitate in prezent la Frankfurt, vor fi aduse in Romania la inceputul lunii august, Ministerul Culturii urmand sa aloce o suma de 134.000 lei din bugetul propriu pentru recuperarea obiectelor. Cele trei bratari dacice din aur au fost evaluate in luna iunie. Potrivit raportului, obiectele sunt "autentice", fapt pentru care MCC a demarat procedurile de rascumparare a acestora de la doi cetateni, unul american si altul european.


CFR - Noi trenuri, spre litoral
CFR Calatori va introduce in circulatie noi trenuri accelerat pe ruta Bucuresti - Mangalia, incepand cu 28 iulie, pentru preluarea traficului mare de calatori spre si dinspre litoral inregistrat in week-end. Unul din trenuri va circula numai sambata, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 0:13, ar altul va circula in noaptea de duminica spre luni, plecand din Mangalia la ora 22:45.Trenurile vor avea in compunere vagoane dotate cu instalatii de climatizare.


BOTOSANI - Muzeul de Etnografie a fost inchis
Consiliul Judetean (CJ) Botosani a fost nevoit sa inchida Muzeul de Etnografie, ca urmare a retrocedarii cladirii in care acesta functiona. Imobilul, situat intr-o zona ultracentrala, a fost revendicat si restituit, iar CJ nu este dispus sa plateasca chirie pentru ca muzeul sa-si mentina activitatea.


LANSARE - "Romania Politica. Epoca Basescu"
Bogdan Teodorescu si Dan Sultanescu au lansat cu sprijinul Editurii Proiect, in calitate de coordonatori, cea de-a doua lucrare din seria "Romania Politica", inaugurata anul trecut prin volumul "12.XII Revolutia portocalie in Romania". "Epoca Basescu. Integrarea si dezintegrarea Romaniei" in care incearca sa explice cum s-a ajuns la stadiul perpetuu conflictual al societatii, care a culminat cu suspendarea si organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui. Lucrarea propune un tablou descriptiv al unei crize de crestere a democratiei romanesti. (C.V.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.