Campionatul de raliuri se va decide in ultima etapa, Loeb fiind favorit dupa abandonul lui Grönholm in Irlanda.Francezul Sebastien Loeb trebuie sa termine macar
pe locul 5 pentru a-si pastra titlul mondial Sébastien Loeb a scapat dupa doar patru speciale din Raliul Irlandei de stresul de a lupta impotriva lui Marcus Grönholm, insa abandonul norvegianului nu i-a adus chiar pe tava victoria in cursa. Ieri-dimineata, pilotul lui Citroën a incercat aceleasi senzatii de acum doua saptamini, la Raliul Japoniei, cind, dupa ce Grönholm nu a mai putut continua Raliul Japoniei, Loeb a abandonat si el, iesind in decor. Acum Loeb s-a trezit ca are probleme la sistemul electric si a depus o munca herculeana spre a le remedia, el plecind din parcul de service cu un minut mai tirziu decit fusese programat, fapt ce i-a atras o penalizare de zece secunde. In cele din urma, francezul a cistigat cu un avans confortabil (coechipierul sau de la Citroën, Dani Sordo, a sosit al doilea, la aproape un minut) si s-a instalat in fruntea clasamentului. Loeb are sase puncte in plus fata de Grönholm, iar in singura etapa care a mai ramas de disputat, cea din Marea Britanie (30 noiembrie – 2 decembrie), alsacianului ii este suficient un loc cinci pentru a cistiga al patrulea titlu mondial consecutiv. De remarcat ca echipajul Loeb/Elena nu a cistigat niciodata in Tara Galilor, acolo unde se desfasoara cursa britanica, pe cind Grönholm are aici doua succese la activ, in 2001 si 2006. La constructori, titlul a fost cistigat deja de Ford.

Aur l-a driblat pe Massaro Retras din Campionatul National de Raliuri, pilotul Constantin Aur a cistigat, la sfirsitul saptaminii trecute, „Transilvania Rally Show", competitie la care a luat startul si fostul fotbalist al formatiei AC Milan, Daniele Massaro. „A fost o competitie de exceptie. Dupa parerea mea, cea mai frumoasa si cea mai spectaculoasa din Romania de pina acum", a spus Aur.

Accidentul liderului Marcus Grönholm din Raliul Irlandei