Nationala a pierdut sambata seara meciul de orgoliu de la Sofia, scor 0-1 cu Bulgaria (gol Dimitrov, cu capul, de la cativa metri, dupa centrarea lui M. Petrov), si are nevoie de victorie in ultimul meci, miercuri, acasa cu Albania, pentru a termi
Nationala a pierdut sambata seara meciul de orgoliu de la Sofia, scor 0-1 cu Bulgaria (gol Dimitrov, cu capul, de la cativa metri, dupa centrarea lui M. Petrov), si are nevoie de victorie in ultimul meci, miercuri, acasa cu Albania, pentru a termina pe primul loc in grupa. Selectionerul s-a declarat nemultumit de infrangere, apreciind ca Romania nu a trecut peste "momentul euforiei calificarii" si a intrat in teren "deconectata".
"Felicit pentru joc si victorie echipa Bulgariei. Se pare ca noi n-am trecut peste momentul euforiei calificarii, am intrat in teren deconectati, n-am avut motivatie. Am primit gol repede, dupa care am ratat cateva ocazii. Sunt suparat. Bulgarii si-au dorit mai mult victoria", a spus Piturca. Acesta se astepta la incidentele de la meci, in timpul partidei suporterii bulgari scandand catre fanii romani "Tiganii, tiganii!" si facand gesturi obscene. "Nu este normal ce se intampla. Mentalitatea nu este sanatoasa pentru acest secol. La acest aspect trebuie sa lucreze mass-media, sa nu mai influenteze asemenea scandaluri", a explicat Piturca.
Romanii au fost facuti "tigani"!
Capitanul "tricolorilor" a calificat drept ciudata campania in urma careia Romania a obtinut calificarea la Euro 2008. "Este normal sa fim mai relaxati, dupa ce am trecut printr-o campanie grea. A fost o presiune foarte mare asupra noastra si totusi ne-am calificat cu doua meciuri inainte. A fost o campanie de calificare tare ciudata, am reusit sa batem Olanda si tocmai Bulgaria, care sta acasa, ne-a pus probleme", a afirmat Chivu. Acesta a precizat ca nu il mira faptul ca fanii bulgari i-au facut "tigani" pe romani in timpul meciului. "Totusi, ar fi trebuit sa se gandeasca ca se intalnesc doua echipe vecine. Cand vine vorba de Romania si Bulgaria suntem facuti tigani", a adaugat Chivu. Fostul fotbalist al lui TSKA Sofia, Eugen Trica, a declarat ca dupa modul in care au reactionat suporterii bulgari, ii pare rau ca a jucat in Bulgaria. "Sa se uite in ograda lor cand ne fac tigani, pentru ca au si ei destui. Dupa ce s-a intamplat in seara asta imi pare rau ca am jucat in Bulgaria. Nici nu mai vreau sa ma retrag de aici", a spus Trica. George Ogararu s-a plans, de asemenea, de reactia fanilor bulgari. "Ne-au jignit si ne-au fluierat imnul. Cei care au vazut si-au facut o impresie", a spus Ogararu. Florentin Petre, care este legitimat la TSKA Sofia, a declarat ca nu intelege reactia suporterilor bulgari, deoarece el a fost respectat mereu de cand se afla in Bulgaria. Dorin Goian a declarat ca Romania ar fi meritat un rezultat de egalitate si promite o victorie cu Albania, iar Daniel Niculae a precizat ca Romania a practicat un joc bun, dar a ratat foarte mult. Razvan Rat crede ca Romania a pierdut pe nedrept. "Rezultatul ne supara intr-o oarecare masura, dar ramanem cu satisfactia ca mergem la Euro", a spus Rat.
Sandu si Lupescu dezamagiti
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca si-ar fi dorit ca Nationala sa termine neinvinsa preliminariile. "Am controlat meciul, ei au jucat mai motivati un pic. Noi suntem calificati si de asta n-am tras mai tare. La fel ca si selectionerul, imi doream sa terminam neinvinsi campania de calificare, cred ca e foarte suparat", a spus Sandu. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca este dezamagit de rezultat. "Nu am vazut seriozitatea ce ne-a caracterizat in aceasta campanie, poate ca unii jucatori au fost obositi. Nu spun ca a fost nemeritat rezultatul, dar ne dam seama ca mai avem de lucrat, nu ma asteptam sa fie deconcentrati. Nu suntem dependenti de Mutu, dar prezenta lui este foarte importanta", a spus Lupescu. (MIG)
BULGARIA - ROMANIA 1-0 (1-0)
A marcat: DIMITROV (6).
Stadion: "Vasil levski", Sofia; spectatori: 4.000.
BULGARIA: Ivankov - Milanov, Tomasic, Tuncev, Zanev - Dimitrov, S. Petrov, Gheorghiev, M. Petrov (90 Lazarov) - Iovov (82 Telkiski), Berbatov. Antrenor: D. Penev.
ROMANIA: Lobont - Ogararu, Tamas (58 Cocis), D. Goian, Rat - Codrea (82 Trica), Ov. Petre, Chivu - Nicolita, Mazilu (65 Marica), D. Niculae. Antrenor: V. Piturca.
Cartonase galbene: Milanov (90) / Codrea (47), Trica (84).
Au arbitrat: K.Plautz - E. Bereuter, M. Mayr (toti din Austria).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.