Editia online de duminica a cotidianului englez The Guardian a publicat un articol cu atacantul roman Adrian Mutu, in care scrie ca fotbalistul Fiorentinei este in cea mai buna etapa a carierei sale si ca in vara, la EURO 2008, se va re


Editia online de duminica a cotidianului englez The Guardian a publicat un articol cu atacantul roman Adrian Mutu, in care scrie ca fotbalistul Fiorentinei este in cea mai buna etapa a carierei sale si ca in vara, la EURO 2008, se va revansa fata de toti cei care si-au pus sperante in el. "Cind Mutu a plecat de la Chelsea, in ianuarie 2005, putini i-au mai dat vreo sansa si au crezut ca atacantul nu va mai putea sa-si salveze promitatoarea cariera. Nu doar testul pozitiv de cocaina i-a daunat, ci si petrecerile cu staruri porno si obiceiurile sale de adevarat vampir insetat de sangele iubitelor", scrie cotidianul englez. "Totusi, in timp ce echipele nationale din intreaga Europa s-au luptat aseara pentru calificarile la EURO 2008, Mutu a ajutat Romania sa abordeze relaxata meciul cu Bulgaria, dupa ce si-au asigurat deja calificarea. Romania avea 26 de puncte dupa zece meciuri, reusind cel mai mare punctaj, alaturi de Croatia, iar niciun jucator roman nu a contribuit mai mult ca calificare decit Mutu. A marcat de sase ori in preliminarii si a fost de mai multe ori declarat cel mai bun jucator de pe teren. La echipa de club, Fiorentina, a marcat de 22 de ori in 44 de partide, reusind sa indeplineasca misiunea imposibila, sa-l faca uitat pe Luca Toni, care a plecat la Bayern Munchen", mai noteaza sursa citata.

Ziaristii englezi amintesc si despre faptul ca Mutu este insurat cu modelul Consuelo Matos, ca asteapta inca un copil si ca este "adorat" de italieni si romani. "Nu a renuntat la stilul de viata exact ca al vedetelor si a semnat un contract pentru un reality show, dar ramine concentrat asupra fotbalului", mai scrie The Guardian, care precizeaza ca Mutu a preferat sa ramina la Fiorentina, desi cluburi precum Real Madrid si Barcelona erau interesate de transferul sau.

"Este razbunare? Da, cred ca este si sunt foarte mindru de felul cum am reusit sa revin. Acum sunt mult mai fericit, responsabil si concentrat", a declarat Adrian Mutu. Jurnalistii nu il uita nici pe capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, dar nici pe selectionerul Victor Piturca, pe care ii considera foarte importanti pentru aportul lor la succesele primei reprezentative.

"Piturca are nevoie de Mutu sa fie scos din necazuri si sa-l ajute sa indeplineasca obiectivele, iar atacantul roman este in stare sa faca acest lucru. In Italia a fost de mai multe ori tinta scandarilor rasiste de la fanii adversi, si mai rau decit atit, presedintele lui Palermo, Maurizio Zamparini, l-a numit pe Mutu 'tiganus istet'. Romanul a rezistat tentatiei de a se implica in scandal si a vorbit numai pe teren", mai scrie sursa citata.

"Vara viitoare, in Austria si Elvetia, atacantul roman va fi disperat sa demonstreze fanilor ca a ajuns la o anume maturitate si ca are cu adevarat abilitati fotbalistice, dar in special celor de la Chelsea, care nu au vazut niciodata ce avea el mai bun", mai noteaza cotidianul englez, care incheie articolul cu o declaratie a lui Adrian Mutu: "De abia astept sa-i fac pe romani mindri".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.