Programul „Termoficare", prelungit Guvernul vrea sa prelungeasca programul „Termoficare 2006-2009" pana in anul 2012, pentru a oferi firmelor posibilitatea sa acceseze fondurile alocate de stat pentru modernizarea sistemului centra
Programul „Termoficare", prelungit Guvernul vrea sa prelungeasca programul „Termoficare 2006-2009" pana in anul 2012, pentru a oferi firmelor posibilitatea sa acceseze fondurile alocate de stat pentru modernizarea sistemului centralizat de incalzire. Autoritatile locale vor contribui la proiect cu un miliard de euro, a declarat ieri Marian Petrache, secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei (MIRA). MIRA a alocat pentru anul viitor 260 milioane lei pentru retehnologizare si modernizare, care implica si cofinantarea primariilor. (Mediafax) CE Rovinari investeste 160 milioane euro Consortiul format din Alstom Power Italia, Alstom Power Suedia si Energomontaj - SAEM a fost declarat castigator al licitatiei internationale organizate de Complexul Energetic Rovinari, pentru furnizarea la cheie a instalatiilor de desulfurare a patru grupuri ale termocentralei. Contractul are o valoare de peste 160 milioane de euro. Proiectul va reduce emisiile de dioxid de sulf sub limita impusa de normele in vigoare. Punerea in functiune a celor patru instalatii de desulfurare se va face esalonat, pana in anul 2013. (Teodora Vasalca) Romania, confruntata cu dezechilibre Romania, alaturi de statele baltice si de Bulgaria, se afla intr-o zona periculoasa in cazul a sapte din cei 11 indicatori principali folositi de Danske Bank pentru a evalua starea economiilor, arata o analiza publicata de banca daneza. Romania se confrunta cu dezechilibre periculoase, generate de un ritm nesustenabil de crestere economica, care atrage riscuri de supraincalzire, reiese din analiza Danske Bank. Alti factori de pericol sunt inflatia ridicata, deficitul de cont curent, mare, moneda, supraevaluate, ritmul prea inalt de crestere a creditarii, balanta comerciala externa, puternic deficitara si dobanda de politica monetara, prea mica. (NewsIn) Romgaz cauta consultant Romgaz Medias va lansa, saptamana viitoare, un anunt de licitatie pentru selectia consultantului care va realiza studiul de fezabilitate al proiectului de constructie a depozitului de gaze naturale Roman-Margineni, a declarat vineri directorul de cooperare internationala al companiei, Gheorghe Radu. Depozitul ar putea fi realizat printr-un parteneriat cu producatorul de gaze Gazprom din Rusia. In urmatorii trei-patru ani, compania va efectua investitii de circa 220 milioane de euro anual pentru dezvoltarea de noi resurse. (Mediafax)

Privatizare, reluata la santierul Naval Mangalia Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa nu prelungeasca oferta de privatizare a Santierului Naval Mangalia, care a expirat in aceasta saptamana, si va relua procedurile, dupa ce 2X1 Holding Cape Midia Shipyard a avansat un pret mai mic decat valoarea de lichidare. In perioada imediat urmatoare, se va intocmi un program de restructurare pentru eficientizarea activitatii societatii si cresterea atractivitatii acesteia pe piata concurentiala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.