Redactorul-sef al Evenimentului Zilei, Razvan Ionescu, ne-a acuzat de mizerii, dupa ce am dezvaluit, in editia de sambata, faptul ca ziarul din trustul Ringier duce o campanie suspecta de promovare a companiei Alenia Aeronautica. De mai multe luni
Redactorul-sef al Evenimentului Zilei, Razvan Ionescu, ne-a acuzat de mizerii, dupa ce am dezvaluit, in editia de sambata, faptul ca ziarul din trustul Ringier duce o campanie suspecta de promovare a companiei Alenia Aeronautica. De mai multe luni, cei de la cotidianul denumit "oficiosul" fac reclama, chiar si mascata, societatii care face parte din grupul Finemeccanica detinut de fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi.
Cotidianul din trustul Ringier incearca astfel sa influenteze decizia conducerii Ministerului Apararii Nationale si sa o determine sa semneze contractul cu Alenia privind achizitionarea a sapte aeronave C - 27 J Spartan, desi acestea prezinta grave disfunctionalitati ce au fost deja semnalate in Grecia sau Bulgaria. Asa cum am dezvaluit in numarul de sambata, Evz ridica in slavi compania italiana atat prin articole publicitare, cat si prin materiale ce se doresc a fi impartiale. Dar care au scopul de a pune intr-o lumina favorabila societatea detinuta de Berlusconi. Un astfel de caz l-am prezentat in urma cu doua zile. Este vorba despre un mic articol in care "oficiosul" anunta ca o instanta a Curtii de Apel Bucuresti a dat "unda verde contractului de 220 de milioane de dolari, prin care MAp urmeaza sa achizitioneze, de la compania Alenia Aeronautics, sapte avioane militare de transport, C-27J Spartan". Evenimentul Zilei adauga in cadrul aceleiasi stiri o informatie care nu avea nici o legatura cu subiectul, dar care scotea in evidenta performantele companiei. "Alenia a mai castigat o cursa, de data aceasta pentru noul avion de transport tactic ce va intra in dotarea armatei SUA", anunta "oficiosul".
Un singur cuvant
De asemenea, intr-un alt articol la fel de "impartial", Evenimentul Zilei ne anunta ca producatorii avionului rusesec Superjet 100 au gasit "strategia succesului" dupa ce s-au asociat cu Alenia Aeronautica. "Experienta nefericita a esecurilor suferite in Occident cu avioanele sovietice destinate pasagerilor Tupolev si Iliusin i-a determinat pe rusi sa cedeze, in luna iunie a acestui an, 25% din capitalul Avioane Civile Suhoi companiei italiene Alenia, ce face parte din Grupul Finmeccanica. In august, cele doua companii asociate au infiintat un joint venture, Superjet International, cu sediul la Venetia", scoate in evidenta Evz.
Tot in cadrul aceleiasi anchete "Coruptie la EvZ" am dezvaluit ca, pe langa sprijinul celor de la "oficiosul", Alenia beneficieaza si de ajutorul anumitor grupuri de interese care promit ca daca MapN va semna contractul cu Alenia, imaginea tarii noastre se va imbunatati in Italia. Iar acest lucru se va face prin intermediul presei controlate de Silvio Berlusconi, cel care detine compania producatoare de avioane.
ZIUA l-a contactat ieri pe redactorul sef al cotidianului Evenimentul Zilei, Razvan Ionescu, pentru a-i cere acestuia un punct de vedere referitor la dezvaluirile aparute in paginile ziarului nostru. Razvan Ionescu a catalogat ancheta privind promovarea suspecta pe care Evz o face companiei Alenia ca fiind o "mizerie la adresa cititorilor ZIUA", nedorind sa mai faca vreun alt comentariu. "Nu am decat un singur cuvant: o mizerie fata de cititorii ZIUA. Nu fata de altcineva, nu fata de noi. Aceasta este o mizerie. Cu precizarea ca este o mizerie fata de cititorii ZIUA", ne-a spus redactorul sef al "oficiosului". (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.