In ploaia mohorita a Sofiei, castraveciorii au inverzit prea tirziu, iar mamaliga noastra s-a sleit prea devreme. Oamenii lui Penev au pastrat suprematia coplesitoare din ultimele doua decenii asupra tricolorilor, care n-au invins Bu


In ploaia mohorita a Sofiei, castraveciorii au inverzit prea tirziu, iar mamaliga noastra s-a sleit prea devreme. Oamenii lui Penev au pastrat suprematia coplesitoare din ultimele doua decenii asupra tricolorilor, care n-au invins Bulgaria de pe vremea preteniei dintre Jivkov si Nea Nicu. Miza lui Piturca trebuia sa fie deasupra razboiului tabloidelor de-a dreapta si de-a stinga Dunarii. Nici macar locul din urna grupelor de la Europene nu conta prea mult: ce mi-e sa eviti Olanda sau Germania in detrimentul Portugaliei si Italiei. Temeiul victoriei asupra fratilor intru aderare era capul de serie la preliminariile mondialelor africane. Era timpuriu sa ne gindim la un viitor atit de indepartat, asa e? Si in aceeasi masura parca nemeritat sa revenim in elita primelor noua trupe ale batrinului continent fara sa fim prea vrednici de asta de fapt. Sa punem golul prematur al adversarilor in dreptul ghinionului, dar ocaziile noastre clare nefinalizate si mijlocul fragil in absenta servantilor Mutu si Munteanu e semn de slabiciune grava. Piturca a ramas consecvent principiului sau: titularii la cluburi - titulari la nationala - si l-a preferat pe D. Niculae lui Marica, incercind in acelasi timp sa aseze in teren o echipa de contraatac, ce trebuia sa mizeze pe orgoliul bulgarilor de a ataca pentru victorie acasa. Orgoliul l-au avut, iar golul lor a venit prea repede si viteza lui Mazilu sau a lui Niculae nu a mai contat intr-un joc in care fiecare echipa parca se straduia sa cedeze posesia. Atacantul lui Auxerre si-a ratat toate oportunitatile avind grija in acelasi timp sa le iroseasca si pe ale coechipierilor. Despre Banel nu mai am curajul sa scriu nimic rau din moment ce Piturca, Olaroiu, Hagi si Lacatus incep echipa cu el si e cel mai folosit jucator al campionatului. Fundasii laterali, cei care s-au dovedit de multe ori cheia de bolta a superioritatii noastre, n-au trecut de nota submediocra a echipei neaducind baloane substantiale in fata si pierzind clar duelul cu atacantii bulgari. Mijlocul nu si-a acoperit decit functia defensiva - nici pe aceea prea grozav! - si parca nu ne ramine altceva de facut decit sa ne rugam pentru sanatatea lui Mutu. Dusul rece e bine venit si nu mi se pare deloc ca e in contradictie cu declaratia antrenorului de acum citeva zile cum ca isi propune sa mergem la Europene ca sa cistigam turneul. Pina atunci insa, haideti miercuri, cu Albania, sa ne bucuram de ceea ce avem si sa luam cite un graunte de beton de pe batrinul 23 August. Stadionul pe care au jucat cindva Dobrin, Balaci si Hagi isi inchide portile definitiv. Sa speram ca vom apuca curind un altul modern in acelasi spatiu si febra imobiliara nu-l va transforma in padure de zgirie-nori strajuind mall-uri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.