Intrebare ca la Radio Erevan: cancerul poate sa aduca voturi politice? Nu stim, dar ministrul liberal al sanatatii incearca. Cu cinci zile inainte de alegerile pentru parlamentul european, Eugen Ni­colaescu (foto) se iteste in fata ele
Intrebare ca la Radio Erevan: cancerul poate sa aduca voturi politice? Nu stim, dar ministrul liberal al sanatatii incearca. Cu cinci zile inainte de alegerile pentru parlamentul european, Eugen Ni­colaescu (foto) se iteste in fata electoratului cu o de­cla­ra­tie care-ti taie rasuflarea. Netulburat de cinismul situatiei, ministrul lanseaza solemn propunerea (exclusiv) liberala de strangere a unui milion de semnaturi in sprijinul unei campanii de lupta impotriva cancerului. "Unul din scopurile campaniei declansate de PNL este alocarea de sume egale pentru toti bolnavii de cancer, in­di­ferent de tara Uniunii Eu­ropene din care provina€¦" Si ministrul formuleaza de­claratia limpede, ca sa nu exi­ste indoieli: "Liberalii vor realiza campania europeana «Uniti impotriva cancerului!», declara ministrul. Decizia a fost luata in sedinta Biroului Politic al PNL. Actiunea vine sa demonstreze inca o data ca PNL considera sanatatea ro­manilor o prioritate na­tionala si strategica". Cazi pe spate. Logic e sa te duci ca bi­volul spre formatia lui Nicolaescu. Iti lasi balta treburile si te inscrii la liberali. Sau macar, in chip de re­cu­nostinta, votezi cu ei la 25 noiembrie. Din prioritatea nationala si strategica a lui Nicolaescu, populatia trebuie sa priceapa cat este de european ministrul si cat de de­di­cati sunt suferinzilor de cancer din Romania el si liberalii. Asta pe de-o par­te. Pe de alta insa, frapeaza lipsa de onestitate a ministrului. Transpirati de alergatura dupa voturi, liberalii uita ca initiativa de care s-au lipit nu e catusi de putin noua. Exista in Romania inca din iulie 2007, cand Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a lansat campania paneuropeana Cancer United. Campanie lansata la Bruxelles cu un an in urma: la 19 octom­brie 2006, cu exact acelasi scop mentionat in Misiunea Cancer United: acces egal la cel mai inalt standard de in­gri­jire pentru toti pacientii din Europa. FABC mai precizeaza ca federatia "este interfata intre organizatiile membre si institutiile de stat sau cele europene". Ceea ce treb­uia sa stie si ministrul, si daca o stia, trebuia s-o amin­teasca. Dupa cum decent era sa nu politizeze chestiunea. Fara indoiala, treaba unui po­litician e sa-si salte echipa, lasand impresia, eventual cu talent, ca moare de binele aproa­pelui. In acest sens, ministrul sanatatii lanseaza senin strategii de partid ce demonstreaza ca in Romania e vie credinta ca in politica simtul ridicolului dauneaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.