Fostul lider al gruparii paramilitare UCK, Hashim Thaci (foto), in prezent presedintele Partidului Democrat din Kosovo (PDK), a proclamat, ieri, victoria formatiunii sale, promitand declararea independentei Kosovo "imediat" dupa 10 decembrie, data la
Fostul lider al gruparii paramilitare UCK, Hashim Thaci (foto), in prezent presedintele Partidului Democrat din Kosovo (PDK), a proclamat, ieri, victoria formatiunii sale, promitand declararea independentei Kosovo "imediat" dupa 10 decembrie, data la care sunt programate sa se incheie negocierile mediate international pe marginea statutului provinciei. Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor desfasurate sambata, PDK a obtinut 35% din voturi, urmat de Liga Democratica din Kosovo (LDK) cu 23% din sufragii. Scrutinul a fost boicotat de sarbii din provincia aflata, in prezent, in administratia ONU, care au raspuns, astfel, unui apel al Belgradului de a nu vota. "Sarbii nu au votat pentru a nu legitima alegerile organizate de institutiile (albaneze din Kosovo) provizorii", a explicat un purtator de cuvant al premierului sarb, Voislav Kostunita, potrivit Mediafax. Legislativele s-au desfasurat fara incidente majore, in conditii de securitate sporita, rata de participare de 45% fiind net inferioara celei de 51%, inregistrata la alegerile precedente, din 2004. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.