GAUDEAMUS. Una dintre principalele atractii ale celei de-a 14-a editii a targului de carte Gaudeamus va fi expozitia Gabriel Garcia Marquez. Aceasta este impartita in 15 parti distincte si prezinta publicului diferite segmente din viata scriitorului columbian, cu ocazia implinirii a 25 de ani de cand Marquez a primit premiul Nobel pentru literatura. Expozitia va fi inaugurata pentru prima data in Europa miercuri, o data cu deschiderea oficiala a targului de carte. Organizatorii au anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca editia din acest an beneficiaza de cel mai mare numar de editori de pana acum, ajungand la peste 400. In cele 5 zile ale expozitiei, vor fi organizate mai mult de 450 de evenimente editoriale. (P.F.)


RECUPERARE. Actorul Radu Beligan ar putea ramane toata saptamana sub supraveghere medicala, in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost internat sambata seara, dupa ce a cazut pe scari, a declarat Ana Maria Trandafir, purtatorul de cuvant al unitatii medicale. Fiica actorului, Lamia, a petrecut noaptea in spital, alaturi de el. Maestrul in varsta de 89 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral minor si, potrivit medicilor specialisti care l-au investigat, acesta prezinta o oarecare greutate la miscarea mainilor. De asemenea, doctorii au precizat ca actorului i-a fost pus un guler cervical si ca nu se pune problema unei interventii chirugicale. (C.S.)


PUNK IN FIRE. In aceasta seara, clubul Fire isi incepe "stagiunea de toamna-iarna" cu un show extraordinar (120 de minute!) cu faimosul grup old school punk Nomeansno (foto) din Canada. Organizat de Bring The Noise, concertul are o deschidere consistenta, asigurata de Invasives (DIY Punk, Canada), Hotel Fetish (punk rock, Romania) si Crowfish (emo-punk, Bulgaria).  Alcatuit din fratii Rob (bass, voce) si John Wright (tobe, clape, voce) si Tom Holliston (chitara, voce), Nomeansno activeaza fara inrerupere din 1979, fiind una dintre cele mai logevive formatii punk din toate timpurile. Pana in prezent a inregistrat 12 albume de studio, cel mai recent fiind "All Roads Lead To Ausfahrt", 2006. John Wright este unul dintre cei mai valorosi tobosari din lume, Dave Grohl (ex- Nirvana) considerandu-l idolul sau. (Alex Revenco)